2015 UNWTO Seyahat Verileri

2015 yılında, sürekli bir tehdit olarak hissedilen terörizme rağmen seyahat sektöründe yükselişler gerçekleşmiş. Dünya Turizm Organizasyonu’na (UNWTO) göre, önceki yıldan yüzde 4.4 oranında artışla, yaklaşık 1.2 milyar insan kendi ülkelerinin dışına ziyaret gerçekleştirmiş.

Avrupa bölgesinin turistler için para harcaması daha hesaplı bölgeleri sayesinde Avrupa  en çok artışın yaşandığı bölgelerden biri. 2014 yılına göre yüzde 5 artış ile, 2015 yılında 609 milyon kişi Avrupa ziyaretinde bulunmuş.

Yine yüzde 5 büyüme ile, Amerika 191 milyon, Asya ve Pasifik 277 milyon ziyaretçi ağırlamış. Karayipler ve Orta Amerika ziyaretlerinde ise yüzde 7 artış olmuş.

Anlaşmazlığın sürdüğü Orta Doğu ise önceki yıla göre yüzde 3 daha fazla turist tarafından ziyaret edilmiş.

Bilginin sınırlı olmasına rağmen Afrika’dan Afrika’ya olan turizm yüzde 3 oranında düşüş görmüş. Bu durum kısmen Ebola korkusu ile ilişkilendiriliyor. Dünya Turizm Organizasyonu’na göre Kuzey Afrika seyahatleri de yüzde 8 düşmüş.

Dünya Turizm Organizasyonu bu yıl, Avrupa, Amerika ve Asya turizm rakamlarında devam eden artış bekliyor.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!