Japonya’nın “Go To Travel” Sübvansiyon Programı Muhtemelen Şubat Ayında Devam Edecek

Hükümet kaynaklarının geçtiğimiz Perşembe yaptığı açıklamaya göre, Japonya’nın “Seyahat Et” iç turizm sübvansiyon programının, koronavirüs vakalarında yeniden canlanma nedeniyle geçen yılın sonlarında askıya alınmasının ardından Şubat ayında yeniden başlayabileceği söylendi.

Ülkedeki yeni ve ciddi COVID-19 vakalarının sayısı, aşılama programında kaydedilen ilerlemeyle birlikte son zamanlarda keskin bir şekilde düşerken, hükümet, ciddi vakaları önlemek için ağızdan alınan ilaçların yıl sonuna kadar mevcut olup olmayacağını hala değerlendirmesi gerektiğine inanıyor.

Başbakan Fumio Kishida geçtiğimiz Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında, oral ilaçların koronavirüse karşı “son koz” olacağını söyledi. Ayrıca, hükümetin turizm kampanyasını daha güvenli hale getirmek için büyük ölçüde gözden geçireceğini söyledi.

Kaynaklara göre hükümet, “Seyahat Et” programından yararlanan kişilerin konaklama yerlerine giriş yaptıklarında ve diğer durumlarda aşı olduklarına dair kanıt veya negatif covid testi sonuçlarını göstermelerini istemeyi planlıyor.

Kişi başı gecelik 20.000 Yen’e (175 $) kadar olan seyahat maliyetlerinin yüzde 50’sini kapsayan turizmi canlandırma kampanyası, pandeminin neden olduğu gerilemenin ortasında sektörü desteklemek için Temmuz 2020’de başladı ve virüsten etkilenen Tokyo’nun programa bir yıl sonra eklenmesiyle devam etti; ancak enfeksiyonların hızla yayılması nedeniyle geçen Aralık ayında askıya alındı.

Kaynaklara göre, nispeten büyük orijinal indirim, daha makul fiyatlı operasyonlardan ziyade lüks otellere fayda sağladığı için eleştirilirken, hükümet gecelik sübvansiyon üst sınırını 13.000 yen’e düşürmeyi düşünüyor.

Ayrıca, ülke çapında kampanyayı Mayıs ayındaki Altın Hafta tatillerinin sonuna kadar yürütmek ve ardından yerel hükümetlerinin kendi vilayetlerinde yaşayanlar için seyahati teşvik eden kendi turizm kampanyalarını sübvanse etmek için bir plan üzerinde çalıştıklarını söylediler.

Japonya Turizm Ajansı, seyahat kampanyasının yeniden başlamasına hazırlık olarak Ekim ayından bu yana gezginlerin aşı durumunu veya virüs testi sonuçlarını doğrulamak için prosedürleri deniyor.

Kaynaklar, ajansın bu ayın sonuna kadar operasyonel yönergeleri formüle edeceğini söyledi.

Muhalefet partileri programı virüsün yeniden canlanmasında bir faktör olarak eleştirmişti. Kampanyanın durdurulduğu geçen yıl 28 Aralık’a kadar kampanya kapsamında toplam 87,81 milyon otel konaklaması yapıldı ve hükümet bu plan için 2,7 trilyon yen harcadı.

Programın planlanan incelemesi, faydaları daha geniş bir otel işletmecileri yelpazesine yaymayı ve kullanımını hafta sonları ve tatil günlerinde daha az yoğunlaştırmayı amaçlıyor.

İnsanların o kadar pahalı olmayan otel ve konaklama tesislerinde kalmaları umuduyla, konaklama tesisleri için indirim oranlarını yüzde 35’ten yüzde 30’a indirmek için bir plan ortaya çıktı.

Kaynaklara göre, yenilenen kampanyanın, seyahat noktalarında yemek ve alışveriş için hafta içi 3.000 yen değerinde kupon dağıtılması, hafta sonları ve tatillerde 1.000 yen kupon dağıtılması gibi önlemlerle insanları hafta içi daha fazla seyahat etmeye teşvik etmesi bekleniyor.

Pandemi tarafından finansal olarak yıkılan turizm endüstrisi ve yerel yönetimler, “Seyahate Git” programının hızla yeniden başlatılması çağrısında bulunuyor.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!