Kayak, İngilizlerin Yüzde 80’inin Tatillerinde Aynı Destinasyonlara Gittiğini Tespit Etti

Kayak’ın yeni araştırmasına göre, milyonlarca İngiliz her yıl aynı destinasyonlara tatile gidiyor. Çünkü, Sky Sports ve İngiliz pub’ları var!

Seyahat arama motoru, tatile giden İngilizlerin % 20’sinin her yıl farklı bir destinasyona gittiklerini ve % 80’inin daha önce bulundukları yerleri tekrar ziyaret etmeyi tercih ettiğini belirtti.

Kayak, ortalama olarak İngiliz gezginlerin son on yılda bir tatil beldesinde en az beş kez bulunduğunu tespit etti. % 12’lik kısım aynı dönemde o bölgeyi dokuz ya da daha fazla kez ziyaret ederken, % 4’ü son on yılda 15 ya da daha çok kez aynı destinasyona gitti.

Aynı destinasyonu son on yılda en az üç kez ziyaret edenler (% 54) arasında bu kararın verilmesindeki başlıca neden (% 30) “tatile gitmek için en iyi yer” olması. % 26 için ise bir yazlıklarının olması ya da yurtdışında yaşayan arkadaşları ziyaret etmek. Neredeyse % 19’luk kısım aynı destinasyonu ziyaret etme nedenlerini, yeni bir yere gittiklerinde hoşlanmama riskinden endişe duymaları olarak açıklıyor. % 12 ise aynı oteli ziyaret ettiklerini, çünkü personeli sevdiklerini; % 7 ise “maceraperest” olmadıklarını belirtti.

20 yetişkinden biri (% 5) ve neredeyse her on erkekten biri (% 8), tatilleri için aynı yere geri dönmelerinin temel nedeninin Sky Sports’u gösteren İngiliz pubları olduğunu söyledi. Kayak’a göre, bu yaklaşık 1.3 milyon İngiliz tatilciye eşit.

Kayak Avrupa Genel Müdürü John-Lee Saez; “Tatiller rahatlamak ve gevşemek için bir fırsattır ve birçok İngiliz için bu, bildikleri ve sevdikleri bir yere geri dönmenin ve ayaklarını uzatmak veya kriket oynamak gibi sevdikleri şeyleri yapabileceklerinin güvencesi anlamına gelir. Ancak birçokları için seyahat, ufkunuzu genişletmek ve yeni bir şey keşfetmekle ilgili. İngilizlerin aynı destinasyona geri dönmelerinin temel nedeni, bunun en iyisi olduğunu düşünmeleridir – ancak başka bir yeri nadiren ziyaret ediyorsanız bunu kesin olarak bilmek zor olabilir” dedi.

Kayak, sitesinde kişilerin nereye gidebileceklerini bulmaları için tatil bütçelerini girerek kullanabildikleri bir “Keşfet” hizmeti sunuyor.

Kapak: Kayak.com

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!