2021 Sonbahar Sezonuna İlişkin Turizm Pazarı Beklentileri

Turizm uzmanlarının gözlemlerine göre 2021 sonbahar sezonu turları oldukça talep görüyor. Genel olarak, tur operatörlerinin verilerine göre bu yıl sonbahar sezonu için ilk 10’daki en popüler yabancı destinasyonlar arasında Türkiye, BAE, Maldivler, Yunanistan, Küba, Meksika, Dominik Cumhuriyeti, Abhazya ve Hırvatistan yer alıyor.

Türkiye’ye yapılan turlar, tüm yabancı destinasyonlar arasında (geniş ulaşım coğrafyası ve charter mevcudiyeti nedeniyle beklenen) en çok talep gören turlardır. Coral Travel, Anex Tour, Pegas Touristik, Tui Russia, Tez Tour gibi önde gelen tur operatörlerinin verileri, sonbahar sezonu tur satışlarında Türkiye’nin ilk sırada olduğunu teyit ediyor. Tur operatörü Intourist’in basın servisi, “Evet, Türkiye şu anda sonbahar sezonu da dahil olmak üzere yabancı tur satışlarında lider durumda, şu anda Eylül-Ekim ayları için toplam satışlarda %80’lik payı mevcut ” dedi.Antalya tatil köyleri (Alanya, Kemer, Belek ve Side) ile Ege kıyılarındaki tatil köyleri, tur operatörlerinin müşterileri arasında Türkiye’nin en popüler bölgeleri listesinde yer almaktadır. Antalya sahilindeki tatil köyleri satışların %85’ini, Ege bölgesi ise %10’un biraz üzerindedir.

Mısır tatil beldeleri Hurghada ve Şarm El-Şeyh, sonbahar sezonu için tur operatörlerinin satış yapısında hala önemsiz paylara sahip. “Mısır’ın henüz sonbahar için ilk 5’te yer alma şansı yok. Charter ve geniş bölgesel uçuş programları olmadan, konumu güçlü olarak adlandırılamaz. Bugünlerde iki kişi için 1.390 Euro’dan Mısır’a turlar sunuyoruz” diyor Pegas Touristik uzmanı.

Türkiye destinasyonunda uzman olmayan birçok tur operatörü, Maldivler’i sonbahar sezonu için talep lideri olarak adlandırıyor. Maldivler turları için ortalama fiyat 10 gece + uçak bileti (Russian Express operatörü) için kişi başı 1.712 Euro’dur. İyi bir seviyede 4* otelde kahvaltı dahil 7 gecelik Maldivler turu, düzenli uçuşlarla (Spectrum operatörü) kişi başı 990 Euro’ya mal olacaktır.

“Yunanistan’da en popüler tatil yeri, talebin yaklaşık %45’ini oluşturan Girit’tir. Rodos ve Korfu, bu sezon Yunanistan’a yapılan toplam tur sayısının sırasıyla yaklaşık %30’una ve %25’ine sahip. Kıbrıs’ta rezervasyonların büyük çoğunluğu Ayia Napa bölgesinden yapılıyor” diye açıklıyor Tez Tour’un pazarlama direktörü Elena Yakimova. Pegas Touristik’te satış bazında Yunanistan beşinci sırada (%4,5), Kıbrıs ikinci sırada (%18). Yunanistan, Intourist ve Pac Group operatörlerinin müşterileri arasında ilk 3’te yer almaktadır.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!