Facebook, Seyahat için Dinamik Reklamlar’a Havayollarını da Ekliyor.

Facebook geçen mayıs ayında yaptığı gibi Seyahat için Dinamik Reklamlar isimli projesini hep Facebook hem de Instagram platformlarında sunuyor; yalnız tek farkla: Reklamlar,oteller ve destinasyonlar yerine havayollarına odaklanıyor.

Facebook‘un seyahat daire başkanı Christine Warner’a göre ikisi de temelde aynı şeyler. “Aradaki tek farklılık şu ki, bu yaklaşımımızla ortaklarımızın rotalar ve zaman çizelgelerini en uygun hale getirmelerini sağlayabiliyoruz, tabi ki bu durum otellerden ziyade havayolu şirketleri için geçerli olmakta.” Reklam verenler için süreç Facebook veya Instagram’da farklılık göstermiyor.

Facebook ve Instagram‘ın oteller ve destinasyonlara yönelik tasarladığı Seyahat için Dinamik Reklamlar’ın önceki başarısından hareketle, uçuşlar için yapılacak olan reklamların da aynı şekilde etkili olması beklenecektir.

Örneğin, Melia Otelleri Facebook’un oteller için dinamik reklamlarını kullanarak yatırımlardan aldığı getiriyi, yeniden hedeflendirme kampanyasına oranla 6.7 katına çıkarmıştı.

Warner, programı deneyen havayollarından Cathay Pacific’in de Seyahat için Dinamik Reklamlar aracılığıyla kazanç başına düşen maliyeti %15 düşürürken rezervasyon hacmini 16 katına çıkardığını belirtti.

Peki değişken havayolu ücretleri ve uçuşların uygunluğu konusu ne mi olacak? Warner’a göre uçuşlar için olan yeni dinamik reklamlar bu durumu da dikkate aldı.

Warner, fiyatlandırma ve uçuşların uygunluğu konusunda şöyle söyledi: “Fiyatlandırma için iki farklı yoldan gidiyoruz. İlk olarak bireylerin son arama yaptıkları uçuş fiyatına ulaşıp söz konusu rotanın fiyat çizelgesini bu fiyata göre yeniden pazarlıyoruz. Kullandığımız ikinci yol ise havayolu ortaklarımızın müşterilere birer fiyat formu iletmesini sağlamak. Bu şekilde 99 dolardan başlayan ve önümüzdeki iki gün için olan uçak biletleri her 15 dakikada bir güncelleniyor.”

Sosyal mi Arama mı?

Peki bu bilgiler, havayolları ve diğer seyahat markalarının Facebook ve Instagram‘a daha fazla reklam harcaması yapması için yeterli mi? İşte özellikle Facebook pazar payını Google’dan almaya çalışırken, Facebook’un yeni reklam hamlesinin temelinde bu büyük soru yatıyor.

Her ne kadar Google, Expedia ve Priceline gibi dev online seyahat acenteleri sayesinde oldukça büyük bir reklam harcamasının getirilerinden yararlansa da, Seyahat için Dinamik Reklamlar, Facebook ve Instagram gibi platformları, aylık 1.8 milyon kullanıcının bulunduğu sosyal ağlara ulaşmak isteyen seyahat firmaları için oldukça çekici kılıyor.

Reklam verenlere yönelik bir otel ücreti reklamları ve diğer meta arama reklamlarına yardımcı olan bir şirket olan Koddi’nin CEO ve kurucu ortağı Nicholas Ward’a göre Facebook ile Google Flights kullanmak arasındaki fark, Google Flights‘ın daha çok bir meta arama ürünü olmasında yatıyor. “Google’ın sunduğu tüm araçlarla, yapılandırılmış verilerinizi düzenleyip tüketiciye en uygun teklifi sunuyorsunuz, ve tüketici bunların arasından seçimini yapıyor.”

Öte yandan Ward’a göre Facebook, tüketicilere ulaşma konusunda çok daha hedefe yönelik bir platform.

Facebook’un, seyahat markalarının kendilerine yönelik daha fazla reklam harcamasında bulunacağını ummasının bir başka sebebi ise Warner’ın daha önce Skift’e verdiği röportajda da bahsettiği gibi artmakta olan mobil kullanımı.

Warner’ın belirttiğine göre 2016 yılının yazında alınan verilere göre Facebook ve Instagram üzerinden gerçekleştirilen konuşmaların %93’ü mobil aygıtlar üzerinden yapılırken konuşulan konuların başında da seyahat geliyor. Facebook IQ araştırması da yapılan seyahatlerin %85’inin mobil aygıtlar üzerinden tasarlandığını ve aynı zamanda seyahatlerini planlamak isteyen kişilerin %50’sinin ilk adım olarak telefonlarına yöneldiğini gösterdi.

Warner ayrıca tüketici ve gezgin davranışlarının da mobile yöneldiğini belirtti. “Program dahilinde 56 seyahat konulu temas noktası olacak, fakat aynı zamanda kullanıcılar Facebook ve Instagram ile diğer seyahatle ilgili sitelerden beş kat fazla zaman geçirmiş olacak. Facebook ve Instagram olarak biz, mobil aygıtlar sayesinde insanların her gün beş dakikasından birinde onlarlayız.”

Sosyal medya üzerinden yapılan reklamlardan tam kapasitede yarar sağlamak için seyahat markalarının ne yapması konusunda ise Warner, “Tüketicileri yeniden hedeflemekle kalmayıp onlara ulaşıp oldukları yerlerde görüşebilmeli ve mobil öncelikli videolar aracılığıyla bir dahaki yolculukları için onlara ilham vermelisiniz. Asla unutmamanız gereken şey ise, yaratıcılık!”

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!