Amerikalıların % 62’si Hala İşyerlerine Gidiyor

Atlas VPN araştırmasına göre, karantina vatandaşların hareketliliğini başarılı bir şekilde azalttı, ancak Amerikalıların% 62’si hala işe gidiyor.

Yakın zamanda Google, karantinanın çeşitli ülkelerdeki vatandaşların davranışlarını nasıl etkilediğini göstermek için kullanıcının konum verilerini yayınladı. Burada, referans hattı veya % 0, 3 Ocak’tan 6 Şubat’a kadar yılın başından itibaren verilerden oluşuyor. 5 ülkenin hareketlilik verilerini, karantina zaman çizelgeleriyle karşılaştırdık.

Diğerlerinin yanı sıra, Google iş yerleri için hareketlilik eğilimlerini de sağladı. 29 Mart’ta hem ABD hem de Alman vatandaşları yaklaşık % 40 daha az çalışmaya başladı. İspanya ve İtalya’da işgörenlerin % 60’ı hiç çalışması ya da uzaktan çalıştı. İngiltere boşluğu yavaş yavaş kapatıyor ve işyeri hareketliliği Mart ayı sonunda % 55 civarında azaldı.

Mart ayının ortasında Uluslararası Çalışma Örgütü, küresel olarak COVID-19 salgını nedeniyle 25 milyondan fazla işin kaybedilebileceği tahmininde bulundu. Ancak, sadece iki hafta sonra tahminlerinin muhafazakar olduğunu itiraf ettiler. 28 Mart’ta işsizlik ödeneği için 6.648.000 Amerikalı rekor başvuruda bulundu.

ABD krize cevap veren diğer ülkelerin arkasında

ABD’nin sosyal mesafeyi ve evde kalma önerilerini en son benimseyen ülkelerden biri olduğu açık. Ayrıca ABD, koronavirüsün yaygın olmayı sürdürdüğü son ülkelerden biri; ancak ülke çapında bir karantina uygulaması yok.

ABD’deki koronavirüs vakalarında aşırı artışın sebebi krize yavaş ve oldukça önemsiz bir tepki olabilir. 6 Mart itibariyle vaka sayısı 336.830 ile ilk sırada yer alıyor.

Perakende ve rekreasyon hareketliliği sinema salonları, restoranlar, kafeler, müzeler, vb. yerlerde. Çoğu ülkede, insanlar bu yerleri % 70-90 daha az ziyaret ediyor. Buna rağmen Amerikalılar ziyaretlerini sadece % 47 oranında azalttılar.

Toplam enfeksiyon açısından sırasıyla ikinci ve üçüncü sırada yer alan İspanya ve İtalya, ziyaretlerini yaklaşık % 97 oranında azalttı. İtalya, 9 Mart’ta ülke çapında karantina uygulayan ilk ülke oldu. İspanya’da karantina uygulaması 13 Mart’ta bundan kısa bir süre sonra başladı. Buna karşılık, İngiltere hükümeti 23 Mart’ta zorunlu olmayan işletmelerin kapatılmasını emretti.

Market ve eczaneler, neredeyse tüm ülkelerdeki karantinadan hemen önce müşteri artışı yaşadı. Panik, insanları yiyecek, el dezenfektanı stoklamaya yönlendirdi ve şanslı olan bazıları cerrahi yüz maskeleri satın alabilirler.

ABD bir kez daha alışveriş merkezi ve eczane ziyaretlerinde en az göze çarpan düşüş gösteren ülke gibi görünüyor. Başkanın Amerika için koronavirüs yönergeleri, evden çalışma, gereksiz seyahatlerden kaçınma, 10 veya daha fazla kişinin sosyal toplantılarını sınırlama ve iyi hijyen uygulama önerilerini içeriyor.

Benzer şekilde, Alman hükümeti sadece kısmi bir karantina emri verdi, ülkeye girişi sınırladı, otobüs seyahatleri de sınırlandı, dini toplantılara katılım ve oyun alanlarına yapılan ziyaretler de sınırlandırıldı.

Çağrılar ve oyunlarda rekor kıran artışlar

Facebook geçtiğimiz günlerde koronavirüsten en fazla etkilenen ülkelerde mesaj hacminin % 50’nin üzerinde arttığını bildirdi. Özellikle İtalya’da bu rakam % 70’in üzerine çıktı. Ayrıca, WhatsApp ve messenger’da sesli ve görüntülü görüşmeler Mart ayında iki kattan fazla arttı.

Ayrıca, telekomünikasyon şirketi Verizon, ABD’deki internet trafiğine ilişkin verileri paylaştı. En önemlisi, Amerikalılar oyun oynamaya başladı ve video oyunu trafiği % 102 arttı.

Bir başka rekor alanı da telefon görüşmelerinde. Verizon, Mart ayında günde ortalama 800 milyon çağrı kaydetti. Bu, daha önce aramalar için rekor bir gün olan Anneler Günü’nün iki katı. Arama sıklığıyla birlikte ortalama arama süresi ise % 33 arttı.

Görsel: Markus Spiske

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!