Havayolları ve Havaalanlarında Biyometrik Kimlik Yönetimi Büyüyor

IT Hava Taşımacılığı Endüstri Sicili raporunun bir parçası olarak SITA’nın araştırması, havaalanlarının ve havayollarının % 70’inden fazlasının ya biyometrik kimlik yönetimi üzerine büyük programlar ya da araştırma ve geliştirme girişimleri planladığını gösteriyor.

Bu, teknolojinin ilk destekçileri arasında bulunan Finnair, JetBlue ve KLM’nin geçen yıl check-in veya boarding için yüz tanıma denemelerini de içeriyor. Uluslararası gelişler için yüz tanıma pasaport tarama sistemi sunan Miami International da dahil birkaç havaalanı teknolojiyi hayata geçirdi.

SITA’ya göre, self servis check-in kiosklarında kimlik doğrulaması, havaalanlarının % 41’inde mevcut olup % 74’ü teknolojiyi 2022’ye kadar hayata geçirmeyi planlıyor.

Seyahat belgelerine sahip olanların biyometrik bilgilerini eşleştiren self-boarding kapılarını kullanım imkanı, havaalanlarının % 59’unda mevcutken havayollarının % 63’ü ise bu teknolojiyi kullanmayı umuyor.

Teknolojiyi uygulamaya yönelik zorluklar arasında entegrasyon, teknolojik standartların eksikliği ve Hükümet ile yasal gereklilikler yer alıyor.

SITA, bu yılın başlarında biyometrik kimlik yönetimi konusunda biyometri hakkında bir rapor yayınlayarak sektörler arası ve devlet işbirliğine olan ihtiyacı vurguladı.

Raporda ayrıca, Amazon ve Google gibi şirketlerin ortaya çıkmakta olan standartlara ilişkin oynayabilecekleri bir role sahip olma ihtimali de ele alındı.

Havacılık endüstrisi aynı zamanda havayolu işletmelerinin üçte birinden fazlasının yolculara için yürüttüğü kimlik kontrollerinin sayısının azaltılmasında yarar sağlamasıyla birlikte kimlik yönetiminde blockchain potansiyelini de araştırıyor.

2018 Bilişim Teknolojileri raporu, havayollarının % 3.67’sinin ve havaalanlarının % 5.69’unun teknolojiye gelirlerinden pay ayırmasını öngördüğünü ortaya koyuyor.

Ek teknolojiye sahip taşıyıcıların % 84’ü ise 2017’deki %52’lik oranla karşılaştırıldığında 2021 yılına kadar yapay zeka veya Ar-Ge programları planlarına yatırım yapacak. Havaalanları da yapay zekaya yatırım yaparken, geçen yılki oran olan %34 ile karşılaştırıldığında % 61’i ise üç yıl içerisinde büyük bir program veya Ar-Ge planlaması gerçekleştirecek.

Kullanım durumları farklı olsa da havayolları yapay zeka kullanımı, sohbet robotları ve sanal acentaları keşfederken, havaalanları tahmin analizi için teknolojiye başvuruyor.

Raporda vurgulanan diğer yatırım öncelikleri ise hem havayolları hem de havaalanları için siber güvenlik noktasını ortaya çıkarırken, havaalanları ayrıca self-servis teknolojisini geliştirmek istiyor, havayolları ise mobil hizmetlerini arttırmayı amaçlıyor.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!