2013 Yılının En İyi Seyahat Destinasyonları

Edinburgh

Seyahat aslında yalnızca yeni şehirler, yeni yerler görmek demek değil. Aynı zamanda gezilen rotaların kültürlerini tanıma, farklı ve aşina olmayan, doğal güzelliklerin korunduğu noktaları keşfetme, son yıllarda seyahat planları yapılırken ön plana çıkıyor. Her yıl olduğu gibi 2013 yılında da yükselmeye başlayan, seyahatseverlerin özellikle tercih ettiği bölgeler ve şehirler dikkat çekiyor.

2013 senesinin parlayan şehirleri hangileri diyenler için buyrun ilk 5 şehir:

Lizbon

1. Berlin – Almanya

Almanya’nın başkenti olan Berlin’de hayat tarihsel bir belgesel gibi. 20.yüzyılın sancılarından sonra Berlin, 21. yüzyılın en çekici seyahat destinasyonlarından biri oldu.  Avrupa’nın havalı ve merak uyandıran şehri Berlin’de sanat, tarih, moda, alışveriş, tasarım, gastronomi ve gece hayatı yalnızca birer olgu değil aynı zamanda bir yaşam biçimi.

2. Sevilla – İspanya

İspanya’nın günaybatısında yer alan ve Endülüs özerk bölgesinin merkezi olan Seville, otantik atmosferiyle İspanyol kültürünün öteki yüzünü keşfetmek isteyenlerin cazibe noktası. Yüzyıllar süren Arap etkisini yansıtan Endülüs’ün altın çağından geriye kalanlar ile çağdaş tasarımı yansıtan yaratıcı mimarileriyle Seville gerçek bir dünya şehri.

3. Selanik – Yunanistan

Yunanistan’ın ikinci büyük kenti oan Selanik, modern binalarının arasından tarihin yüzünü gösteriyor. Yalnızca erken Bizans, Osmanlı ve Yahudi eserleriyle değil, bölgesel mimarisi, sanat etkinlikleriyle her mevsim yaşayan bir şehir Selanik. Tarihsel kalıntıları, festivalleri, renkli gece hayatıyla gezginler için Selanik en merak edilen destinasyonlardan biri.

4. Lizbon – Portekiz

Küçük dokunuşlarla yeniden doğan Portekiz’İi başkenti Lizbon; eski kentin tarihi dokusu, Guggenheim Müzesi’nin yaratıcı tasarımı, şık otelleri ve restoranlarıyla Avrupa’nın en canlı destinasyonlarından birine dönüştü.

5. Edinburgh – İskoçya

İskoçya’nın doğusunda, Forth Nehri’nin kıyısında kurulan Edinburgh  Avrupa’nın en güzel görünümlü şehri olarak kabul ediliyor. 18. yüzyılda Aydınlanma Çağı’nın merkezlerinden biri olan şehrin birçok bölgesi UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alıyor.

Puglia

Avrupa’da yıllardır duymaya alıştığımız bölgelerin dışında güzellikler ve harika bir doğa var. İtalya’nın güneyine indiğinizde sizi doğallığıyla karşılayan Puglia, lavanta tarlaları ve üzüm bağlarıyla bir tablo gibi duran Provence ve daha niceleri. 2013 yılında adından fazlasıyla söz ettiren  renkli seyahat destinasyonlarında bu kez sıra ön plana çıkan ilk 5 bölgede:

1. Amalfi – İtalya

Falez kayalıkları üzerine kurulmuş limon çiçeği kokan enfes bir yer Amalfi. Güney İtalya’nın en el değmemiş, en dinlendirici bölgelerinden olan Amalfi, ziyaretçileri bir masalın içine çekiyor. Limon kokulu teraslarda; harika manzaralara ve denize karşı gerçek bir “Akdeniz Rüyası“ yaşamak isteyenlerin tercihi olan Amalfi, Avrupa’nın en turistik destinasyonları arasında yer alıyor.

2. Provence – Fransa

Doğusunda İtalya’ya komşu olan, Fransa’nın güneydoğusunda yer alan Provence Bölgesi, üzüm bağları ve lavanta tarlalarıyla kaplı harika doğasıyla tüm zenginliklerini gözler önüne seriyor. Daracık sokakları, avluları, bakımlı meydanları, kiremit çatıları ve tahta kepenkleri ile başınızı nereye çevirseniz ayrı bir güzellik, ayrı bir ahenk gözünüze çarpıyor. Kendi içinde birçok bölgeye ayrılan Provence’ın en güzel yanı, her noktasında yaşattığı farklı tarihi ve kültürel güzellikleri.

3. Puglia – İtalya

İtalya’nın güney kesiminde yer alan Puglia, bugüne kadar İtalya’ya dair bildiğiniz tüm güzelliklerin çok daha fazlasını size sunuyor. İtalya’nın popüler yerlerine göre el değmemiş saklı bir bahçeyi andıran Puglia Bölgesi’nde sizi doğanın iltimas geçtiği bir hayat bekliyor. Beyaz taş binaları, muhteşem doğası ve sıcakkanlı insanlarıyla Puglia, İtalya’nın gülen yüzü.

 4. Alentejo – Portekiz

Portekiz’in güneyinde yer alan ve başkent Lizbon’a bir saat mesafedeki tarihi kasaba Evora Alentejo, şarapları ve muhteşem doğasıyla içinizi ısıtan bir bölge. Sahip olduğu uçsuz bucaksız üzüm bağları, zeytin ağaçları ve ayçiçeği tarlaları ile yeşilin bin bir tonuna ev sahipliği yapan bu güzel bölgede, aldığınız nefes bile bambaşka bir anlama kavuşuyor!

5. Yunan Adaları – Yunanistan

Tanıdık bir coğrafyanın en güzel yerinde bambaşka bir dil konuşulsa da; her daim aşina taş sokakları, mavi-beyaz evleri ve sıcak atmosferi ile Yunan Adaları “bildik bir kaçış noktası” hissi verir hep. Sabaha kadar süren eğlencelerin, çılgın partileri adası Mykonos, romantik çiftlerin ilk durağı, muhteşem “caldera” manzaralarına sahip Santorini, Avrupalıların yazları oluk oluk aktığı, kalabalığıyla ünlü, toplu turizmin kalesi Girit, Gümbet Sahili’nden ışıklarını seyredebileceğiniz, Bodrum’un sadece 15 km açığında bulunan şirin ada Kos, 50’lerin 60’ların “dolce vita” ruhunu hâlâ yaşatan, pek bilinmediği için sakinliğini koruyan Spetses ve çok daha fazlası Ege Denizi’nde sizleri bekliyor.

Kaynak: Jabiroo

Çok Gezen Çok Tozan, Az Biraz Deli, Biraz da Yazan Çizen, Ucundan Web Tasarımcısı, Çılgın bi Proje Canavarı, Aa Unutmadan Az Buçuk da Fotoğrafçı.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!