Ucuz Konaklama ve Daha Fazlası için 5 Mükemmel Seyahat Aracı

Yazar Bill Bryson; “Bana göre seyahatin en büyük ödülü ve lüksü, günlük şeyleri sanki ilk kez deneyimliyormuşcasına neredeyse hiçbir şeyin tanıdık olmadığı bir pozisyonda olmanızı sağlamasından geliyor” dediğinde seyahati en iyi şekilde ifade etmiş.

Birçoğumuz günlük işlerin eylemsizliğine sıkışıyoruz ve etrafımızdaki basit seyahat fırsatlarını görmeyi reddediyoruz. Hatta, bu fırsatların farkında olsak bile eylemsizlik bizi caydırıyor. Beynimiz bize” o kadar çok iş var ki bunu karşılayamazsın” diyor.

Ama bu doğru değil, doğru olan birçok site ve uygulama sayesinde seyahatinizi planlayabilir ve tadını çıkarabilirsiniz. Bu, ister bütçenize uygun bir yer bulmak olsun isterse hazır bir toplanma listesi olsun, size neren başlamanız gerektiğiniz gösteriyoruz.

1) Destigogo (Web): Bütçenizi ve Sevdiğiniz Şeyleri Ayarlayın, Destinasyonunuzu Bulun

Destigogo, seyahat alanına giriş yapan en yeni girişimcilerden biri; fakat daha şimdiden bir etki yaratmayı başardı. Seyahate basit bir yaklaşımı var. Nerede olduğunuzu, kaç günlük bir seyahate çıkmak istediğinizi belirtiyorsunuz, güneş ya da kar, kara yolculuğu ya da macera gibi hoşlandığınız şeyleri, araba, uçak gibi ulaşım tipini ve diğerlerini tercihlerinize ekliyorsunuz.

Destigogo, sizin için doğru olan destinasyonu bulmak üzere en iyi seyahat sitelerini ve motorlarını kullanıyor. Örneğin; uçak bileti fiyatlarını Skyscanner ile arıyor bu da size en ucuz bilet fiyatlarını veriyor. Konaklama fiyatları, en iyi otel arama motorlarından biri olan; booking.com’dan geliyor.

Tüm önerilere göz atın, sizin için en iyi seçeneği bulun ve rezervasyon gerçekleştirmek için linklere tıklayın, ayrıca araştırma yapmak için de güzel bir arayüz.

2) PackPoint (Android, iOS) Size özel Toplanma Listeleri

Nereye giderseniz gidin, yanınızda ihtiyaç duyduğunuz eşyaları toparlanmanız gerek. Packpoint yanınızda bulundurmanız gereken şeylerin listesini size sunan bir toplanma listesi uygulaması.

Uygulamaya nereye gideceğinizi, hangi tarihlerde seyahat edeceğinizi ve hangi aktiviteleri planladığınızı söylüyorsunuz. Uygulama, hava durumu da dahil diğer akıllı bilgileri de kullanarak özelleştirilmiş bir toplanma listesi oluşturacaktır.

Uygulama, almanız gereken eşyaların örneğin; günlük tişörtler gibi- sayılarını bile belirtiyor. Kendiniz de öğe ekleyebilir ya da kaldırabilirsiniz.

PackPoint, yalnızca tek listelik kullanım durumu söz konusu olan Wunderlist ya da Any.Do’dan çok daha iyi, çünkü sunduğu liste unutabilme ihtimalinizin olduğu öğeleri de içeriyor olacak.

3) The Base Trip (Web): Ülkeleri Karşılaştırın

Uluslararası bir seyahat gerçekleştirecekseniz, biraz araştırma yapmaya ihtiyacınız var. Örneğin, vizeye ihtiyacınız olup olmadığını öğrenemediyseniz, makeuseof.com çalışanı Riley gibi sınır dışı edilebilirsiniz.

Bu anlamda her nereye seyahat ederseniz edin, temel bilgileri öğrenmekte yarar var değil mi?

The Base Trip, bütün gerekli bilgilerin bulunduğu mükemmel bir site. Nereden ve nereye seyahat ettiğinizi seçin. Site iki ülkeyi karşılaştırarak bilmeniz gerekenlerle ilgili bir sayfa hazırlayacak. Bu sayfa; hava durumu, orada kullanılan priz ve fişler, para birimi, bahşiş kuralları, internet ve mobil iletişim yöntemleri, ulaşım, büyükelçilik bilgileri ve daha fazlasını içeriyor.

Web sitesinin tek sıkıntısı, her ülke için başkent bilgilerini içeriyor olması. Eğer başkentin dışına seyahat ediyorsanız hava durumu ya da büyükelçilik bilgileri doğru olmayabilir. Yine de bilmeniz gerekenlerle ilgili olarak araştırma yapmak için mükemmel bir site.

4) Google Trips (Android, iOs): En İyi Seyahat Organizatörü

Bundan birkaç ay önce, Google sessiz sedasız, seyahat ile ilgili yeni bir uygulamayı piyasaya sürdü. O zamandan beri kullanan herkes üzerine yemin ediyor! İhtiyacınız olan son sürüm seyahat organizatörü Google Trips ile tanışın.

Trips, uçuş detaylarınızı, otel rezervasyonlarınızı ve seyahat rehberinizi yönetiyor ve bütün bilgileri tek bir yerde topluyor. Uygulama, çevrimdışı olarak ta çalışıyor, yani yabancı bir ülkede wi-fi ya da veriye bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Program, Google Uçuş Arama Motoru, Google Haritalar üzerindeki ipuçları ve diğer Google entegrasyonları tarafından işleniyor.

Trips, turistik noktalar için önerilerde de bulunuyor, bu öneriler restoran ve kafelerin yanı sıra eczaneler gibi ihtiyaç duyulabilecek yerleri de içeriyor. Uygulama, ihtiyacınız olan her şeye sahip.

5) TraveListy (Web): En İyi Seyahat Bloglarından İlham Alın

Seyahatiniz esnasında neleri görmeniz ya da ne yemeniz gerektiği ile ilgili en önemli yöntemlerden biri de seyahat bloglarını kontrol etmektir. Travelisty’ de iştah kabartan en mükemmel seyahat bloglarını bir araya getiren bir topluluk.

Travelisty, öncelikle dijital odaklı çalışan göçebe topluluğu hedefliyor; fakat sadece seyahat için de kullanışlı. Site, en iyi seyahat bloglarının yanı sıra önemli yayınlardan çıkan seyahat temelli makaleleri de topluyor.

Eğer dijital odaklı çalışan bir göçebe değilseniz ya da ayda bir defa seyahat ediyorsanız Travelisty’ üyelik yapmanızı önermiyoruz, bunun yerine güncel kalmak ve ilham almak için bir araştırma kaynağı olarak kullanabilirsiniz.

Sizin Favori Seyahat Aracınız Nedir?

Açıkçası, bu liste seyahat araçları ve uygulamaları için kapsamlı bir liste değil, bunun seyahati kolaylaştıran bir liste olmasını amaçladık; fakat hadi herkesin favori seyahat yazılımını öğrenerek kapsamı genişletelim!
Yoldayken, hangi site ya da seyahat uygulaması olmadan yaşayamazsınız?

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!