Rusya ‘Uzay Oteli’ Yapımına Başlıyor

Rusya Federal Uzay Ajansının Popular Mechanics şirketiyle ortak geliştirdiği iş planında ilk ticari uzay istasyonunun yapımına 2016’da başlayacağı bildirildi.  Lüks uzay oteli modüllerinde dört uyuma kompartımanı yer alacağı ve modüllerin ziyaret başı ücretinin 40 ila 60 milyon dolar arasında değişeceği söylendi.

Orbital Technologies yönetim kurulu başkanı Sergey Kostenko, ilk ticari uzay istasyonunun yapımı ve işletiminin Rus Federal Uzay Ajansı ile birlikte gerçekleştirilmesinin planlandığını belirterek, burada uzay turistleri ve araştırmacıların ağırlanmasının planlandığını kaydetti.

Kostenko, istasyonun ilk aşamada 7 kişinin kalabileceği şekilde kurulacağını, ancak daha sonra genişletilmesinin de mümkün olacağını dile getirdi.

İlk ticari uzay istasyonunun kurulmasını desteklediklerini belirten Rus Federal Uzay İstasyonu yetkilileri de halen başta ABD ve Rusya olmak üzere çeşitli ülkeler tarafından ortaklaşa kullanılan Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (UUİ) olağanüstü bir durum olması halinde böyle bir ticari uzay istasyonunun destek için kullanılabileceğini de kaydetti.

Yaklaşık 16 bin metre uzunluğundaki otel modülü tasarımının, 2021 yılında ISS’e teslimat gerçekleştirecek olan Science and Power Module (NEM-1) adındaki uzay aracına benzediği söylenirken, modülde kalacak olan ziyaretçilerin ISS’te görev alan astronotlarla beraber uzay yürüyüşlerine katılabileceği, jimnastik teçhizatlarını kullanabileceği ve kişisel internet ve temizlik imkanlarına sahip olabileceği açıklandı.

Lüks otelin inşası 279 ila 446 milyon dolar arasında bir sermaye gerektirirken, birçok özel ve devlet yatırımlarıyla desteklenecek.  Modülü ziyaret etmek isteyen yolcular, modülün uzaya fırlatılmasından iki yıl önce başlamak üzere ödemelerini taksitlendirebilecek.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!