Araştırmaya Göre Şirketler, Otellerden Doğru Fiyatı Alamıyorlar.

Küresel İş Seyahatleri Birliği tarafından yapılan yeni bir araştırma çoğu zaman bu işlemin şirketler tarafından zaman kaybı olarak değerlendirildiğini gösteriyor.

Yalnızca küçük bir oranda şirket (%2) global dağıtım kanallarında (GDS) görünen ücretin, üzerinde anlaşılan ücret olduğundan emin olmak için haftalık hesap denetimi yapıyor. Şirketlerin %7’si ise bu denetimleri aylık periyotlarda yürütüyor. Şirketlerin %22’si her iki ayda bir denetimde bulunurken, %31’i bunu senede bir defa gerçekleştiriyor. Denetimi fiyatlar kaydedildiğinde yapan şirketlerin oranı ise %33.

Küresel İş Seyahatleri Birliği‘nin araştırma sorumlusu Kate Vasiloff, araştırmaya katılan işletmecilerin %27’sinin, yapılan hataların kendi programları üzerinde önemli etkileri olacağına inanmadıkları için fiyatlandırma denetimine ihtiyaç duymadığını belirtti.

Ancak yapılan araştırmaya göre, yapılan hatalar ortaya çıktıkça müzakere edilen fiyat ile GDS’ye yüklenen fiyat arasındaki ortalama fark %13 oranında.

Vasiloff’a göre bu hatalar çoğunlukla otellerin işine geliyor.

Şunu da belirtelim ki bu hatalar çok nadir yapılmıyor. Dünyanın en büyük otel envanteri sağlayıcılarından HRS Grup, yapılan araştırmanın sponsorluğunu yürüten şirketlerden biriydi ve 23.000 otel fiyat analizine katkıda bulundu.

Sonuçlara göre, incelenen fiyatların %25’i yanlış veya sunulan hizmet detaylarını tam olarak belirtmiyordu.

Sağlanacak kolaylıklar, üzerinde anlaşılan ücretin sağladığı getiriyi tüketebiliyor. İncelenen fiyatların %16’sında, fiyata dahil olması gereken kahvaltı ya dahil değildi yada olması gerektiğinden daha yüksek fiyatlandırılmıştı.

Çoğu otelde kahvaltı fiyatının 10 ile 20 dolar arasında olduğu düşünülürse, yapılan ekstra harcamaların boyutu ortaya çıkıyor. Kahvaltı konusu böylelikle yanlış idare edilen hizmetler konusunda ücretsiz Wi-Fi ile yer değiştiriyor.

HRS Grubun Kuzey ve Güney Amerika’dan sorumlu yetkilisi Jeff Hillenmayer, fiyatlandırma doğruluğunun geçtiğimiz yıllarda özellikle geniş otel zincirlerinde ilerleme kaydettiğini belirtti.Söz konusu otel zincirleri fiyat denetimi hizmetlerini kullanmaya da eğilimli.

Hillenmayer, fiyatlandırma kaydının maalesef genellikle geçici personeller veya stajyerler tarafından yapıldığını da ekledi.
“4 ya da 5 aylık bir teklif talebi döneminden sonra işletmeciler seyahat yönetim şirketlerinden fiyatların doğruluğunu kontrol etmesini istiyorlar. Hatta daha inanılmaz olanı şu ki; bunun yerine gezginlerin yanlış fiyatlandırmaları rapor etmesini istiyorlar.”

Ne kadar bütçe dostu olursa olsun bir gezgin doğru fiyatlandırma ölçüsünü veya ücrete dahil olan hizmetleri bilmeyecektir.
Hillenmayer, fiyatlandırma sorununu çözmenin bile bir güçlük olduğunu söylüyor. “Oteli arıyoruz ve onlar da bunu düzeltmek için ne yapmaları gerektiğini bilmiyor.”

Hillenmayer‘a göre problemin ne kadar büyük olduğu konusunda büyük bir farkındalık problemi bulunuyor. Hillenmayer açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Bu, henüz gerekli dikkati çekemeyen bir kara delik.”

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!