2017 Seyahatleri İçin Tasarruf Etmenin 8 Yöntemi

Unutmamak gerekir ki yeni yılda, seyahat için para biriktirmek halen önemli, nispeten daha kolay yöntemler var. Bunun için bizler de, üzerinde düşünebileceğiniz ve cesaretle uygulayabileceğiniz 8 yöntemi sunuyoruz.

1) Para Biriktirmek: Bunun hakkında düşünmeden bir sonraki seyahatinize daha az para harcamak iyi ve güzel olabilir; fakat ilk etapta bunu bile gerçekleştirecek paranız yoksa ne yapacaksınız? Digit isimli bir uygulama, bir sonraki özel seyahatiniz için ( ve genel olarak tasarruf sağlamak üzere) size zahmetsiz bir deneyim sağlıyor. Ücretsiz olan bu uygulama sizin finansal durumunuzu ve harcama alışkanlıklarınızı analiz ediyor ve daha sonra çek hesabınızdan sıklıkla birkaç dolar çekerek Federal Mevzuat Sigorta Şirketi’nden sizin için açmış olduğu ayrı bir hesaba aktarıyor. Uygulamanın tasarruf alışkanlıklarını değiştirebiliyorsunuz, uygulamayla bir metin dizesiyle sohbet gerçekleştirerek ne kadar hızla birikim gerçekleştirmek istediğinize bağlı olarak daha fazla ya da daha az girişken olmasını söyleyebiliyorsunuz. (Digit algoritması güvenli ve fazla para çekilmesini önleyerek limiti aşma koruması da sunuyor.) Bir robotun çek hesabınızdan rastgele para çekmesi size korkutucu gelebilir; fakat kullanıcılardan gelen yorumlar genel anlamda olumlu.

2) Britanya’yı Düşünmek: Bir ulusun para birimindeki düşüşü sömürmek konusunda iyi hissetmiyorum; fakat Birleşik Krallık (ve özellikle Londra) için böyle bir rahatsızlık duymadığım için beni bağışlayın lütfen. Britanyalılar, Avrupa Birliği’nden ayrılmak için oy kullandıktan sonra, sadece birkaç yıl önce 1.60 dolar seviyesinde seyreden pound, Ekim ayında yaklaşık olarak 1.17 dolara kadar geriledi ve bu da İngiltere’yi dünyadaki en iyi seyahat değerlerinden biri haline getiriyor. Yani ansızın, Oxford Caddesinde bir kapuçinoya 5 pound ödemek alarm zillerinin çalmasına sebep olmayacak. Seyahat kaynağı Trivago’ya hızlıca bakıldığında görülüyor ki Nisan ortalarında bir haftasonu için 100 pounddan daha az bir fiyata yüzlerce otel odası bulmak mümkün. Londra’da gerçek anlamda hiçbir pazarlık olmazken, eğer hep gitmek istediğiniz bir yerse, bu durumda, gitmek için en ucuz fiyatı alabilirsiniz. Kendisini suçlu hissedeler için tartışmalı bir konu olsa da Amerikalı turistlerin dolarları zor durumdaki bir ekonominin tam olarak ihtiyaç duyduğu şeydir.

3) Uçuş Fiyatları İçin Kuralsız Dönem: Norwegian Airlines ve Wow Air gibi Avrupalı düşük bütçeli havayolu şirketleri agresif bir şekilde rotalarını genişletiyorlar ve bu anlamda şirket fark etmeksizin en düşük fiyatları sundukları anda seyahat etmek için daha iyi bir zaman olamaz demektir. Ciddi anlamda düşük fiyatlar sunan ve kafa karıştıran bazı fiyatlar da mevcut. Örneğin; Norwegian, Nisans ayı için Los Angeles ve Londra arasında gidiş dönüş, aktarmasız 585 dolarlık bir teklif sunuyor. Wow Air ise yine Nisan ayında olmak üzere, Newark’tan Londra’ya (İzlanda’da bir aktarma var) 306 dolara gidiş-dönüş bilet fiyatı sunuyor. Şu anda, Boston’dan Beijing’ e Air Canada firmasından gidiş dönüş biletleri 485 dolardan itibaren bulabiliyorsunuz.

4) Ya da Bir Havayolu Firması Seçin: Herhangi bir havayolu firmasını seçebilir ve bu firmaya bağlı kalabilirsiniz. Madalyonun diğer yüzünde; bazen bir havayolu firmasına olan sadakatin karşılığı var. Takvim yılının sonunda ise biriktirilen nitelikli mil ve paralar sıfırlanıyor. Dolayısıyla sadakatin potansiyel faydalarından yararlanmak için belirli bir firmayla devam etme planı yapıyorsanız eğer, başlamak için en iyi zaman Ocak ayı. Büyük havayollarında yeni yıl, mil ve para biriktirme konusunda düşük bir seviyede bulunan müşterilere bile bir şans veriyor.

Büyük havayolu firmalarından biriyle, öngörülebilir birkaç destinasyon arasında oldukça düzenli olarak seyahat ediyorsanız, takvim yılının sonunda gümüş seviyeye ulaşabilirsiniz. Örneğin; Turkish Airlines’la her 6 haftada bir New York ve Los Angeles arasında gidiş dönüş uçtuğunuzda gümüş seviyeye ulaşmanız için yeterli olabilir. Peki bu size ne sağlayacak? Oldukça basit: Turkish Airlines Elite’a ücretsiz erişim ki bu normalde her 30.5 cm’lik boşluk için bile 120 dolara maloluyor, bunun yanında öncelikli geçiş ve ücretsiz bagaj kontrolü de sağlıyor.(Yine de birinci sınıfa yükseltmeyi beklemeyin)

5) Esnek Olun: “Eğer, seyahat planlarınız %100 tamamlanmadıysa, satın almadan önce tercih ettiğiniz havayolu firmasının bilet kurallarını öğrenin” diyor “Marketplace Morning “isimli raporuyla seyahate katkıda bulunan Mark Orlowski. Bazen araştırma yapmak ve aynı havayolu firmasının ortak kuruluşu olan bir başka firma kullanmak biraz da olsa yardımcı olabilir. Örneğin; uçuş puanlarınız varsa ve bu puanları United Airlines firmasından ödül bilet olarak kullanmayı düşünüyorsanız ; United yerine Singapore Airlines firmasına transfer etmeyi düşünün, Neden? Çünkü, Singapore’un daha cömert ücret politikalarından yararlanırken diğer Star Alliance üyesi havayollarından da (United dahil) puanlarınızı kullanarak rezervasyon yapabilirsiniz. United firmasından yaptığınız ödül bilet rezervasyonu değiştirmek isterseniz, bu size 125 dolar gibi büyük bir rakama patlayabilir; fakat bunun yerine aynı değişikliği Singapore’dan yaparsanız size maliyeti sadece 20 dolar olur.

6) Satın Alma Fiyatlarınızı Takip Edin: Citi Price Rewind isimli hizmet, eğer 60 gün içerisinde satın aldığınız nitelikli bir ürünün(Ceket, uyku tulumu v.s. gibi) fiyatında düşüş gerçekleşirse bir ürün için 500 dolara kadar yılda ise 2500 dolara kadar iade gerçekleştiriyor. Peki, bunun en iyi tarafı nedir? Satın alma işlemini kaydettiğinizde sizin için otomatik olarak perakendecilerin veri tabanından fiyat izlemesi yapabiliyor olması.

( Doğal olarak bu hizmeti almak için citi kart ile alışveriş yapmış olmanız gerek.) Kendiniz de arama gerçekleştirebilirsiniz ve eğer aldığınız ürünü daha düşük fiyatlı olarak bulursanız, geri ödeme talebinde bulunabilirsiniz. Bu aslında, iyi bir fiyat elde edip etmediğinizi merak etme stresinden kurtulmanın güzel bir yolu. (Tabii diğer kartlar da fiyat koruması sunuyor; fakat citi bunu kolay bir hale getiriyor.) Kendi gözlemlerinizi de yapabilirsiniz. Camelcamelcamel isimli bir site Amazon üzerinden fiyat izlemesi gerçekleştiriyor ve geçmişse dönük fiyat verileri de sunuyor. Bu da size ürünü ne zaman satın alacağınıza yönelik olarak yardımcı olabilir.

7) Puanlara Odaklanın: Millere odaklanmayın, geçmişte yıllar boyunca mil toplayan efsanevi sadakatliler bu dersi zor yollardan öğrendiler, miller giderek daha az değerli hale geliyor. 3 büyük taşıma firması da cömertçe ortaya koydukları “Sık uçanlar” programlarında değişiklikler gerçekleştirdi, bu da birçok gezginin memnuniyetinin azalmasına sebep oldu. İyi tarafından bakacak olursak, kredi kartı puanları her zaman olduklarından daha fazla ve değerli hale geldi. The Points Guy websitesi kurucusu olan Brian Kelly; “ Benim gördüğüm trende göre; havayolu/ otel markası olmayan kartlar, transfer edilebilir, devredilebilir puan kartlarına daha fazla odaklanıyor, bu da seyahatte daha fazla esneklik sağlıyor ve indirim dışı tarihler ve kapasite kontrol durumu da söz konusu değil” dedi. Kaydolunması durumunda 100.000 puan öneren Bazı Chase ve American Express ürünleri de dahil olmak üzere inanılmaz şekilde çok cömert olan kredi kartları mevcut.Kesinlikle yeni bir kredi deliği açmamanız gerekirken, bu bonuslar tek başına bir çok insana cazip gelecektir. 100.000 puan doğrudan seyahat gerçekleştirmek için 2.000 doların yerine geçebilir.

8) Project Fi’yi Kontrol Edin: Sim kart değiştirmekten ya da operatörünüze yurtdışında gerçekleştirdiğiniz görüşmeler için fahiş ödemeler yapmaktan bıktınız mı? Google’ın projesi olan Fi’de aylık sınırsız konuşma ve mesajlaşma 20 dolar, ayrıca gigabyte başına 10 dolar ödeyerek veri kullanabiliyorsunuz. Daha da iyisi, Project Fi 135 ülkede sınırsız mesajlaşma sunuyor ve veri dolaşım ücreti ödemeden kullanılabiliyor. Uyumlu bir telefon kullandığınız takdirde telefonunuzu her zamanki gibi kullanabiliyorsunuz ( bir av yakalayacağınızı biliyordunuz değil mi?) Resmi olarak, Project Fi; Google Pixel, Nexus 6P ve Nexus 5X için çalışır durumda. Eğer değişiklik yapmaya kadar verirseniz numaranızı değiştirmek zorunda kalmayacaksınız.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!