2016 Turizmde Pazarlama Trendleri

2016’dan turizmde pazarlama anlamındaki beklentilerimiz neler? 2016’da turizm alanında hangi pazarlama trendlerine öncelik vermeliyiz?

Amerika’ya ‘Cyber Monday’den 5 kat daha büyük bir alışveriş çılgınlığı geliyor!

4751316_1447262157

2015’in yalnızca mobil satışlarla, daha ilk saatinde ‘Cyber Monday’ kadar gelir getiren bir etkinliğe şahit olduğunu söylesek ne derdiniz?

İstatistikler konuşuyor:

3 milyar dolar – Cyber Monday 2015, Amerikan tarihindeki en büyük gelir getirisi

14.3 milyar dolar – Çin’deki ‘Singles Day’, 11 Kasım 2015.

2.9 milyar dolar – 11 Kasım 2015, Singles Day’in ilk saatinde mobil harcamalardan elde edilen gelir

Peki ya nedir bu Singles Day?

Singles Day 90’larda ‘yalnız’ olan Çinliler’in sevgililer gününe ithafen kutlamaya başladıkları bir gün. Her sene 11 Kasım’da kutlanmakta. Son zamanlarda Çin’in önde gelen online satış sitelerinden ‘Alibaba’ bu günü (11/11) global alışveriş gününe dönüştürdü.

Peki ya Singles Day Amerika’daki alışveriş sezonunu nasıl etkileyecek?

2016’da satıcılar 11/11’de erken indirim fırsatları sunabilir. Ve bu duruma hemen adapte olacak bir kısım alışveriş çılgını(!) ise 11/11 indirimlerinin yaygınlaşmasına yardımcı olacak! Amazon, Walmart gibi büyük şirketlerin 11/11’i promosyon günlerine eklemesiyle birlikte ise Amerika’da yeni bir promosyonlu alışveriş günü doğacağa benziyor!

Singles Day’e nasıl hazırlanmalı?

Satıcılar olarak bütçenizi ayarlayın, Singles Day’i takviminize not edin, yaratıcı reklamlar ile müşterilerinizi o güne şimdiden hazırlayın!

Alışveriş çılgınları videolardan, reklamlardan, podcastlerden ve sloganlardan mutlaka etkilenecektir!

Yine istatistikler konuşuyor!

60 milyon – Pinterest adlı sitedeki alışveriş ‘pin’lerinin sayısı

60 milyon saat – Amerikalıların Youtube üzerinden 2015 yılında izledikleri ‘paket açma ve inceleme’ videolarının toplam süresi

46 milyon – Podcast dinleyen Amerikalıların sayısı (aylık)

Peki ya resim ve videolar 2016’nın indirimlerini nasıl etkileyecek?

Youtube’ta alışveriş reklamlarını ya da Pinterest’te ‘satın al’ butonlarını görmek artık mümkün. Bu sebeple resim ve videolar ile yapılan reklamların 2016’daki promosyonlu alışveriş günlerinde gelir arttıracağını söylemek mümkün.

Ya podcastler?

Podcastler her ne kadar reklam anlamında iyi performans sergileyebilecekleri bir teknoloji platformuna henüz sahip olmasalar da, ilerlemeler iyi yönde. Bu sebeple 2016 alışveriş sezonunda markalaşma ve farkındalık yaratma aracı olarak kullanılacak podcastlerin alışverişlerde önemli bir rol oynayacağı düşünülüyor.

Resim, video ve podcastleri etkili kılmak için nasıl hazırlık yapılmalı?

Reklam içerikli, yeni çıkmış resim ve video reklamlarını test edin. Reklamların hangi formatta olduğuna, hangi ağlarda yayınlandığına ve hangi yaratıcı öğeleri kapsadığına dikkat edin. Böylece 2016 alışveriş sezonuna hazır olacaksınız. Podcastler için ise yine podcast reklamlarının yayınlandığı platformları incelemekte yarar var.

Müşterinin çevrimiçi ya da çevrimdışı olmasının pazarlamayla bir ilişkisi yok!

Uzmanların söylediklerine bakılırsa, dijital pazarlama diye bir kavram söz konusu değil. Esas olan pazarlamanın kendisi. Teknoloji ve müşterilerin tutumu bu alanda yalnızca pazarlamayı destekleyici ve yön verici unsurlar olarak kabul ediliyor.

İstatistiklere bakalım:

84% – Mağazalarda alışveriş yaparken telefonlarını kullanan insanların oranı

5.7 kat – Sanal gerçekliğin önümüzdeki 3 yıl içerisindeki beklenen büyüme oranı

70 milyon dolar – Giyilebilir teknolojinin yıllık getirisi (2025 yılı itibariyle)

Çevrimiçi ve çevrimdışı müşteri deneyimi 2016 alışverişlerini nasıl etkileyecek?

Teknolojinin artık sürekli hayatımızda olması ile birlikte mağaza alışverişlerinin, hatta online olarak yapılan alışverişlerin bile modası geçmekte. 2016’da çevrimiçi ve çevrimdışı alışveriş ayrımının bir kenara bırakılıp, cep telefonu üzerinden ya da giyilebilir teknoloji üzerinden yapılan alışverişlerin ayrımının pazarlama trendi olması bekleniyor.

Çevrimiçi ve çevrimdışı alışveriş kavramlarının yok olmasına nasıl hazırlık yapılmalı?

Artık markaların çevrimiçi ya da mağaza alışverişlerinde bıraktığı iyi izlenimler müşterileri tatmin etmeye yetmiyor. 2016’da bütçenizi gözden geçirin ve düzenlemelerinizi müşteri memnuniyetine ve iyi satış zamanlamasına odaklayın. Akıllıca hazırlanmış olsa bile online reklamların yeterli olmayacağını unutmayın! Özellikle cep telefonu ve günlük hayatımızda yer etmiş diğer taşınabilir teknolojik araçların pazarlama stratejinizdeki rolüne de önem gösterin.

2016’da görsel ve işitsel medyanın global anlamda alışverişlerde artan etkisini göreceğimize inanıyoruz. Müşterilerin alışverişlerini çevrimiçi veya çevrimdışı farkı olmaksızın daha da bireyselleştirecekleri de yine beklentilerimiz arasında.  Herkese yeniden iyi yıllar, indirim zamanında görüşmek üzere!

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!