2016 Olimpiyat Turizmi Başlıyor: Rio Olimpiyatları!

Bu yazımızda 2016 Rio Olimpiyatları için yapılacak rezervasyonları nasıl kendi şirketiniz üzerine çekebileceğiniz hakkında ipuçları vereceğiz.

Olimpiyatların başlamasına henüz daha çok zaman varmış gibi görünse de biletler alınmaya ve rezervasyonlar yapılmaya başlandı bile! Dijital pazarlama yapan seyahat şirketlerinin dikkatine! Bu demek oluyor ki insanlar pahalı ve uluslararası seyahatler planlıyorlar! Fanlar şimdiden Brezilya`yı gezmenin hayallerini kuruyor, kalacak yer ve yapılacak şeyler için son ayarlamalarını yapıyorlar. Peki yaz siz, şirket olrak Rio Olimpiyatlarına hangi pazarlama teknikleri ile hazırlanıyorsunuz?

415242_129914068293626876451_Original

İşte birkaç ipucu:

Geçmiş olimpiyatlardan gelen dijital pazarlama kampanyalarını ve elde edilen rezervasyon verilerini inceleyin.
2014 Dünya Kupası da Brezilya`daydı. Bu sebeple o dönemki kampanya ve rezervasyon verilerine de göz atın.
Google Trends gibi daha detaylı bilgi edinebileceğiniz programları kullanarak müşterilerin rezervasyonlarındaki amaçlarını inceleyin. Ayrıca Topsy gibi sosyal ilişkileri inceleyebileceğiniz araçları ve ülkelerden elde edilen raporları da Brezilya`da ise kullanılabilecek dijital pazarlama stratejilerini öğrenmek için incelemeyi unutmayın.
Erken rezervasyonları tetikleyecek reklam ve içerikler hazırlayın. Her ne kadar şimdi müşteriler eğlence ve bilgi edinme amacındalarsa da sonraki adımda konaklamaya ve rezervasyona yönelecekler.

Müşterilerin rezervasyon süreçleri sırasında internetten ne şekilde faydalandıklarını, online olarak hangi aktiviteleri gerçekleştirdiklerini inceleyin. Örneğin erken dönemde insanlar `Olimpiyatlar ne zaman?` ve `Nasıl bilet alabilirim?` şeklinde arama yaparken ileride Rio ile ilgili bloglar okumaya ve kalacakları bölge ile ilgili detaylı bilgi almaya çalışacaklardır.

Planlamanıza özen gösterin ve kendinize bir takvim hazırlayın. Bu takvim sizin olimpiyatlar için hazırlanmış seyahat pazarlama stratejilerinizi gösteren bir araç olmalı. Bu şekilde planınıza sadık kalıp rezervasyonları takip etmeye devam edin.

Her zaman her şeyi planlamak mümkün olmayabilir, bu yüzden takviminizde belirtilen tamamlanması gereken işleri son günden önce tamamlamaya çalışın ve kaynaklarınızı bir sonraki görevi de tamamlamaya yetecek şekilde koruyarak ilerleyin.

İşte bu bilgiler 2016 Rio Olimpiyatları`nın pazarlama stratejileri alanındaki `Açılış Seramonisi`. Altın madalyaya doğru yürümeye hazır mısınız?

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!