2016 İçin 5 Turizm ve Seyahat Trendi

2016’da ki turizm ve seyahat sektörü ile geçmişteki turizm ve seyahat sektörü karşılaştırıldığında ortaya çıkan sonuç biraz farklı görünebilir. Aslında biraz ifadesi yetersiz bir ifade; çünkü sektör giderek çok daha farklı bir hale geliyor; fakat bu iyi bir şey.

2015, seyahat ve turizm endüstrisinde birçok önemli değişikliğin yaşandığı önemli bir yıl oldu. Şimdi bu değişiklikler, daha ileriye uyarlanmak için geliştiriliyor.

Bizler de bu yıl sektörde büyük bir etkisi olacağını tahmin ettiğimiz bazı değişiklikleri sizler için derledik.

Sağlıklı Yaşam (Wellness) İşletmelerine Öncelik Veriliyor

Yiyebildiğin kadar ye, içebildiğin kadar iç; her şey dahil resort tatilleri unutun! 2016 yılı, sağlıklı yaşam tatilleri yılı olacak gibi görünüyor. Bir kaç seneden beri detoks tatil konsepti çok dikkat çekiyor ve önümüzdeki aylarda da dikkat çekmeye devam edecek. Gezginler; toksinlerden arınmak, rahatlamak, sağlıklı vakit geçirmek, egzersiz yapmak, arındırıcı diyet planlarını uygulamak ve akıllarını boşaltmak için bulundukları ortamdan uzaklarda bir tatil arayışı içerisine girecekler.

Birçok Kuşakla Birlikte Seyahat

Bu yılın geniş aileler için trendi; büyük anne, büyük babadan tutun da torunlara kadar akla gelebilecek bütün kuşaklardan insanlarla birlikte seyahat etmek. Aile grupları uçakların farklı bölümlerinde seyahat edebilir ve seyahat sağlayıcıları da ailenin her üyesine uygun odalar veya kabinler sunmaya başlayabilirler.

Kültürel Bütünleşme Arzusu

Tıpkı sağlıklı yaşam işletmelerine artan ilgide olduğu gibi, artık gezginler otellerin ya da resortlerin konforunu terk ederek, seçtikleri ülkenin kültürüyle bütünleşme arzusu içerisindeler. Bu yıl gezginlerin aktif olarak otantik deneyimleri takip edeceklerini, daha az turist çeken bölgeleri tercih edeceklerini, ayrıca yaygın klişe ve taklitlerden de kaçınacaklarını göreceğiz. Bu, ayrıca daha az selfienin çekilmesine ve daha fazla anı yaşama tutkusuna sebep olabilir.

Kullanımı Kolay Müşteri Hizmetleri

Teknoloji, 2016 da, müşteri hizmetlerinin geliştirilmesine ve bu hizmetlerin kullanımının daha kolay hale gelmesine yardımcı olarak seyahat endüstrisinde anahtar rol oynayacak. Akıllı teknoloji ile seyahat planlamak, rezervasyon yapmak, çeşitli faaliyetlere kayıt olmak mümkün olacak. Algoritmalar, bütün bu süreci tamamen bireysel müşteri tercihlerine odaklanmış ve daha basit bir hale getirecek.

İş Seyahati+Dinlemek (Bleisure) için Daha Fazla Seyahat Etmek

Bu bir yazım hatası değil! İş seyahati ve dinlenmeden oluşan kombinasyon (ya da bleisure) daha fazla yaygın hale gelecek. İş için seyahat etme nedeni birçok sektörde çoktan yaygın hale geldi bile; fakat profesyoneller, 2016’da potansiyel olarak aile ve arkadaşlarıyla birlikte daha fazla zaman geçirebilmek için boş zamanlarıyla iş seyahatlerini birleştirme arayışı içerisinde olacaklar. Bu tür seyahatler gerçekleştirenlere yönelik olarak, seyahat şirketlerinin wifi hizmetleri ve dinlendirici aktiviteler gibi her iki dünyaya da hitap eden en iyi teklifleri sunması gerekiyor.

Eğer yukarıdaki tahminler karşılığını verirse, 2016 yılı hem gezginler hem de aynı şekilde seyahat şirketleri için enerjik ve canlandırıcı etkisi olan bir yıl olacak.

Bu yıl seyahat ve turizm endüstrisi için başka nelerin olabileceğini tahmin ediyorsunuz?

Kaynak: Digital Trip

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!