2015 Uluslararası Turizmi ve Avrupa Kazanımları

Avrupa turizmi göç krizi ve güvenlik sorunlarını beraberinde getirmeye devam ediyor. Avrupa Seyahat Komisyonu 2015 raporuna göre 2015 ortalamanın üzerinde seyahatin yapıldığı 6. yıl oldu. Komisyon başkanı Eduardo Santander`a göre ise 2016`da seyahatlerde 3% oranında artış görülecek.

Avrupa ülkelerindeki büyüme oranı artışı Avrupa pazarındaki ihtiyaçlara bağlandı. Örneğin Portekiz ve Hırvatistan 10% oranında büyürken Yunanistan da 8% oranında büyüme gösterdi. Özellikle Hırvatistan yaz sezonunun uzamasından faydalanırken Yunanistan bu performansı havaalanı bağlantılarını arttırmasına borçlu. Büyüme trendini yakalayamayan Bulgaristan, Türkiye -1%, Estonya -3% ve Finlandiya -5% işe bunu Rusya`daki düşüşe bağlayabilir.

Schengen ülkelerindeki sıkı gümrük kontrollerine rağmen Avrupa turizmi büyümeye devam ediyor. İngiltere ve Almanya`daki büyüme ekonomilerindeki pozitif gelişmelere bağlı olsa da Fransa ve İtalya`da bu durum yaz tatili rotası kabul edilmelerine bağlanıyor.

Amerika`da ekonominin dalgalanması, Dolar`ın güç kazanması ve sürekli artan tüketim gücü Avrupa`nın tatil rotası olarak ön plana çıkmasına sebep oluyor. Amerika, Avrupa`ya yapılan ihracatın 5%`ini oluştururken, 2020`ye doğru Avrupa`daki büyümenin 6% oranına ulaşması bekleniyor. Son olarak, Avrupalıların seyahat rotalarındaki büyüme oranları Çin`den yapılan ihracatlara da bağlanıyor ve Çin`deki ekonomik krizin uluslararası seyahati etkilemediğini gösteriyor.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!