2015 Resmi Tatilleri ve Tatil Planı Önerileri

2014 yılı tatil açısından oldukça kısır geçti, peki 2015 nasıl olacak. Malesef 2015 tatil açısından kısır bir yıl…

Tabloyu inceleyerek “Ramazan bayramı ne zaman? Kurban Bayramı ne zaman? Cumhuriyet bayramı ne zaman? kaç gün tatil? Yılbaşı ne güne denk geliyor? 19 Mayıs kaç gün tatil? Arife ne gün? Bu sene tatiller ne zaman? 2015 tatil günleri ne zaman? Bakanlar kurulu tatili uzattı mı?” gibi bir çok sorunuza cevap bulabilirsiniz.

Serdar Uzun’un incelemesiyle 2015 Tatilleri ve Tatil Planı Önerileri

2015 Yılı Resmi Tatil Günleri

2015 Tatil Günlerii

2015 Tatil Planı Önerileri

1. yıldan itibaren geçerli olan 14 resmi iş günü iznimizin yanı sıra yılbaşı, 5 resmi bayram tatili ve 2 dini bayram tatilini birleştirdiğimizde 30’a yakın tatil günümüz var. Kısa da olsa tatil günlerimizi erkenden incelikle planlarsak, tadı damağında güzel tatiller yapabiliriz.

Yılbaşını birleştirme: Perşembe günü yılbaşı. Cuma günü izin alınabilirse 4 günlük bir tatil bizi bekliyor. İster yurtdışı, ister yurtiçi güzel bir kış kaçamağı için birebir.

23 Nisanı birleştirme: Gene yılbaşı gibi perşembeye gelen 23 Nisan tatilini cuma ile birleştirip 4 günlük bir bahar kaçamağı yapılabilir. 23 Nisan’da çocuklar gibi şeniz.

1 Mayıs’ta tatil 3 gün: İşçi bayramımız 1 Mayıs Cuma gününe denk geliyor. İzinle uğraşmadan elimizde 3 tatil günü var. Baharın iyice kendini göstereceği tarihlerde 3 günlük tatilimizde Ege-Akdeniz’e de gidilebilir, kısa bir Avrupa kaçamağı da düşünülebilir. Haritayı açın, adresinizi belirleyin.

19 Mayıs 1 günlük izinle 4 gün tatil: Salı gününe denk gelen Gençlik bayramı için 18 Mayıs pazartesi gününe izin alırsak 4 günlük tatilimiz oluyor. 4 gün seyahat, 4 gün diyorum.

Ramazan Bayramı: Ramazan bayramı bu sene malesef cömert değil. Perşembe günü arife günü yarım gün. Cuma ve hafta sonu bayram. 3,5 günlük güzel bir kaçamak yapılabilir. (Bknz: Pegasus’un promosyonlu Avrupa biletleri)

Kurban Bayramı 9 gün mü: Kurban Bayramı mevcut haliyle 5.5 gün mü yoksa 9 gün mü? Bakanlar Kurulumuz bu tip durumlarda geçmişte aradaki 1-1.5 günü birleştirmişti ki birleşirse 9 günlük bir tatil bizi bekliyor. Olmuyorsa da 1,5 günlük yıllık izinle eylül sonu 9 günlük seyahate çıkabilir. Uzun yol için ideal bir tatil süresi…

Cumhuriyet Bayramı: Çarşamba yarım gün tatil, bu yolda geçsin, perşembe tatil. Cuma da izin alıp hafta sonuyla birleştirdik mi elimizde 4.5 günlük bir tatil oluyor.

Yıllık İzin:  14 günlük yıllık izin süresinden 5 gün yukarıdaki tatillere gitse elimizde 9 günlük bir tatil kalıyor. Keyfime göre 5 günlük tatil alsam hafta sonlarıyla birleştiğinde 9 gün, 9 günün tamamını kullanmak istesem 13 günlük bir tatil de buradan çıkıyor. Bahaneleri bir kenara bırakıp, çıkın dünyayı keşfedin. Hayat yollarda…

Kaynak: Serdar on the Road

Çok Gezen Çok Tozan, Az Biraz Deli, Biraz da Yazan Çizen, Ucundan Web Tasarımcısı, Çılgın bi Proje Canavarı, Aa Unutmadan Az Buçuk da Fotoğrafçı.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!