Türkiye’nin Tanıtımını Sağlayacak ve Türkiye’de Çekilecek Yabancı Sinema Filmi ve Dizilere Teşvik

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin doğal güzelliklerini ve sektörel kapasitesini değerlendirmek adına yeni bir teşvik paketini hayata geçirdi.

Yabancı yapımcıların Türkiye’de çekecekleri sinema filmleri ve diziler için %30 oranına kadar geri ödeme yapılarak başta film yapımı ve turizm olmak üzere pek çok sektörün olumlu yönde etkinlenmesi hedeflendi.

Türkiye’ye çekime gelen yabancı çekim ekiplerine hizmet veren Fixer in Turkey ekibinden Mert Gürel, yeni teşvik paketi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“Bu teşvik paketine Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uzun süredir çalıştığını biliyoruz. Dünya genelinde pek çok ülkenin benzeri teşvik paketleri mevcut. Bugüne kadar bölgemizde özellikle Fas, Bulgaristan ve Hırvatistan’ın ağırladığı dev yapımların ülkemizi tercih etmesi noktasında çok önemli bir adım. Pek çok yabancı yapım şirketi ve yönetmenin ilgisini Türkiye’ye çekecek ve gerçekleşen projeler sayesinde pek çok yan sektörün beslenmesini sağlayacaktır.”

Yıl boyunca yapılabilecek teşvik başvuruları her sene 4 ayrı dönemde gerçekleşecek değerlendirme toplantıları sonucu
karara bağlanacak ve yapım desteği almaya hak kazanmış projeler açıklanacak.

Çok Gezen Çok Tozan, Az Biraz Deli, Biraz da Yazan Çizen, Ucundan Web Tasarımcısı, Çılgın bi Proje Canavarı, Aa Unutmadan Az Buçuk da Fotoğrafçı.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!