Tui, Yeni Teknolojisiyle Müşterilerinin İdeal Tatillerini Bulmalarını Sağlıyor

Tui, müşterilerin duygularını okuyan ve onlara özel tatil önerilerinde bulunan yüz tanıma makinesini tanıttı.

Tui’nin logosu şeklinde tasarlanmış olan “Destination U” isimli makine, markanın isim değişikliği öncesi seyahat sektörüne tanıtıldı.

“Seyahatin geleceği” olarak adlandırılan makine, müşteriler ekrana bakarlarken kameralar aracılığıyla yüz ifadelerini okuyor ve mutluluk, öfke, şaşırma gibi duygular dahil olmak üzere duygularını ölçüyor.

Bir algoritma, gösterilen destinasyon ve deneyimlere verilen tepkileri yakalıyor ve elde ettiği verileri “mükemmel tatil” reçetesi için kullanıyor. Bu reçeteler, müşterilerin görüntülere verdikleri tepkilere göre değişiyor.

Tui, yüz kodlaması ve duygusal ölçüm şirketi Realeyes tarafından oluşturulan Destination U’yu seyahat sektöründe dünyada ilk olduğunu söyledi.

Bu makine Birleşik Krallık’ta yalnızca bir kaç Tui acentasında kullanılacak bir prototip olmakla birlikte; Birleşik Krallık Genel Müdürü Nick Longman önümüzdeki birkaç yıl içinde onları daha fazla mağazada öngördüğünü açıkladı ve tatilcilerin tercihlerine ve benzer bir demografik grupta benzer bir tur isteyebilecek kişilere ilişkin daha fazla veri topladıkları için, zamanla daha verimli olacaklarını belirtti.

Longman; “Sizin seçmiş olduğunuz tatilleri son derece kişisel hale getirmek bizim hırsımız veya başka bir deyişle, müşterileri mükemmel tatillerine yönlendirmek” dedi.

Kendisi Travel Weekly ile yaptığı röportajda ise bu teknolojinin seyahat acentelerine yardımcı olacağını ve acentalara daha fazla müşteri çekeceğini belirtirken; makinanın, kendisini Sri Lanka’da ateş yeme turuna cesaretlendirdiğini de söyledi.

Kendisi; “Gerçekte, bu makine her acentamızda olmayacak; fakat kesinlikle önemli noktalarda olmasını sağlayacağız ya da makinaları dolaştıracağız. Tatiller ilham verici olmalı ve tatil seçerken insanların ilham kaynağı olmalı. İki kişi aynı deneyime asla sahip olmayacak. Bir müşteri sonuçlarını aldıktan sonra, seyahat acentesi onlarla oturup bunun denemek istediği bir şey olup olmadığını kontrol edebilir ve kişilere verdiği ilhama ilişkin bir tatil bulmalarına yardımcı olabilir. Bu icat seyahat acentalarının yerini almıyor; şunu görebiliyorum ki birçok insan bu icat sayesinde çok eğleniyor” dedi.

Makinayı geliştiren Realeyes şirketi ise on yıl önce Oxford Üniversitesi’nde Mihkel Jaatma tarafından kuruldu.

Jaatma; “İnsanlar kararlarının % 90’ını bilinçsizce, aktif şekilde düşünmeden vermekte. Geleneksel olarak, markalar tüketicilerin yanıtlarını sözlü ya da yazılı geribildirim yoluyla anlamaya çalıştı, onlara ciddi sıkıcı sorular soruyorlardı. Ancak duygu ölçüm teknolojisi, gerçek zamanlı olarak filtrelenmemiş duygusal tepkileri yakalıyor ve sunuyor; daha derinleri keşfediyor ve kişileri teşvik eden bilinç dışı sinyaller de buluyor. İnsanlar cevaplarını düşünmüyorlar, organik olarak tepki veriyorlar, çok daha sezgisel ve ham bir yanıt veriyorlar.

“Destination U” prototipi duygusal zekayı yeni bir alana taşıyor ve yüz tanıma kodlaması ileri bir atılım. Algoritma yalnızca yanıtları kataloglamak için ifadeleri takip etmiyor; aynı zamanda kişilerin seçkin tepkileriyle yönlendirilen duygusal bir yolculuğu da kolaylaştırıyor. Tüketici piyasası, karar vermede duyguların ve insanlığın daha fazla kişiselleştirilmesi ve takdir edilmesine doğru ilerlediğinde, bu konsept gerçekten bu değişime öncülük ediyor “dedi.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!