Paylaş, , Google Plus, Pinterest,

Yazdır

Yayınlanan:

Samet Oynamış’ın Amerika Vize Başvurusu Önerileri

Amerika’ya seyahat düşünüyorsanız ya da bir süre yaşamınıza Amerika’da devam etmek istiyorsanız vize başvuru sürecinde kafalar biraz karışıyor. Şu ana kadar 5 kez ABD vizesi aldım ve bunlar değişim programları ve seyahat amaçlı oldu ve 400’ün üzerinde vize başvurusunu tamamladım. Ortalama yüzde 60 olumlu sonuç aldık diyebilirim.

Öte yandan Amerika Vize başvurularında yapılan en büyük hatadan biri asıl amaç ile başvurulan vize türünün farklı olması ve bu sebepten dolayı sonradan birçok problem ile karşılaşılmasıdır.

Üniversiteyi yeni bitirmiş ya da kariyer yaparken birden durup hadi birde Amerika’ya gideyim neler yapabilirim bir bakayım mantığı ile yola başlayıp sonra bu en kolay nasıl olur diyerek düşündükten sonra verilen karar genelde dil okulları oluyor. Benim tavsiyem amacınız gerçekten dil öğrenmek değilse , dil okuluna gitmeyin. Ayrıca dil öğrenmek içinde Manhattan’daki bir çok okula yine gitmeyin , çünkü öğrencilerin çoğu farklı bir iş bulup çalışma peşinde oluyor ve okula sadece vizelerinin devam ettirilmesi için ödeme yapıyorlar.  Bu süreç içinde amacı gerçekten dil öğrenmek olanlarda tabiki öğrenemiyorlar. Amacınız çalışmak ise mutlaka J1 vizesi alın.

Social Security Numaranızı (SSN) Edinin.

Amacınız gezmek ve birazda dil pratiği yapmak ise en iyi çözüm B1/B2 vizesi olacaktır,  B1/B2 vizesi ile ayrıca part time okula gidebilirsiniz.Bu okulların bir çoğu ücret almamaktadır. Community Collegelar’da yabancılar için İngilizce dersleri olmakta ve gelenlere yardımcı olunmaktadır.  Kişisel tecrübelerim doğrultusunda gidilen yerdeki kütüphane görevlilerine bu tarz konularda yardımcı olmakta ve yol göstermektedir.

Ayrıca Amerika’da bulunma amacınız değiştiğinde vize türünüzün değişimi için başvuruda bulunabilirsiniz.

             

Paylaş, , Google Plus, Pinterest,

Gokhan ERDOGAN tarafından yazılmıştır

Çok Gezen Çok Tozan, Az Biraz Deli, Biraz da Yazan Çizen, Ucundan Web Tasarımcısı, Çılgın bi Proje Canavarı, Aa Unutmadan Az Buçuk da Fotoğrafçı.

2238 posts

13 Yorum

Bir yanıt bırak
  1. şirkette çalışıyorum arkadaşımla birlike amerikada bir kongreye katılacağız hangi tür vizeye başvuru yapmamız gerekiyor?

  2. MERHABA

    Serkan Bey, amerika vize için 1 hafta önce başvurduk ,kızım 5 yaş/eşim ve ben maalesef red aldık. 214/b kanununa göre
    yeniden başvurmak istiyoruz. ds-160 doldururken eşim maaşını bankaya yatan asgari ücretten yazmıştı resmi olan olsun ispatı kolay olur diye bundan red almış olabilirmiyiz,üstelik davetiymiz vardı fakat memur bunu hiç okumadı bile görmek bile istemedi direk ds-160 bakarak karar verdi ve masraflarımızı oradaki yani, bizi davet eden kişi karşılayacak yazmştık forma . ikin kez başvuruda neler önerirsiniz,
    teşekkürler

  3. merhaba
    amerika da yaşayan kardeşimi ziyaret için vize başvurusunda bulunacağım. Ancak kardeşimin çalışma evrakları bulunmuyor. bu durum B1/b2 vizesi almamda direk olarak bir red etkisi olurmu. Böyle bir durum mülakatta detaylandırılır mı sizce.

  4. merhaba samet bey.2 gün önce amerika vizesine başvurdum ve 214/b kanununa göre red aldım.Houstona konferans ve research için gidiyorum.elimde davet mektubum var ve karşı okul b1 vizesi almamı söyledi.vize mülakatında heyecandan dolayı ingilizce konuşamadım ve red sebebleri yeterli ingilizcemin olmaması ve j1 vizesiyle gitmemin daha uygun oldugunu söylediler.Ama işçi olarak gitmeyeceğim için b1 vizesi almam gerekiyor.evrakların hiçbirene bakmadılar.2.kez başvuracağım ne önerirsiniz şimdiden teşekkür ederim.

  5. Merhabalar. Üniversite son sınıf öğrencisiyim. Okulum devam ederken ilk dönem ortasında dil okulu için vizeye başvurdum herhangi bir şirket aracılığı ile değil uygun bir okul buldum delaware de. okulun şartına göre hesabımda 6 bin dolar lazımdı bende o parayı yatırdım fakat param az diye red verdiler. bende hesabımdaki parayı 10 bin yapıp bir sonraki haftaya randevu aldım bu sefer de geri döneceğinize dair yeterli kanıtınız yok diye reddettiler. Daha sonra bir work and travel şirketine gidip sordum tekrar alabilir miyim diye alman çok düşük bir ihtimal dediler. Benim ingilizcem %50 var. En büyük amacım amerikayı gitmek görmek kısa süre de olsa orada çalışıp vakit geçirmek bu dil okulu yada work and travel olabilir. Herhangi bir şekilde vize almama ihtimal var mı work and travel olabilir yada yaz için dil okulu olabilir. Yardımcı olabilir misiniz. Hangi şekilde başvursam olumsuz olma ihtimali çok düşük olur

  6. Merhabalar Samet bey ; Ben TSK görevli bir Astsubayım kendim,eşim ve 2 oğlum ( 16 ve 9 yaş) için ABD yaşayan 2012 yılında green card ile giden kardeşimi ziyaret için 21 Nisan 2016 tarihinde ABD vizesine müracaat ettim ve 214/b red cevabı aldım. (Kardeşim tarafından
    Adıma 5 Mayıs 2016 tarihinde sonuçlanan green card müracaatında bulunulmuş olduğunu sonradan öğrendim ) bu bir red sebebi olabilir mi? Çünkü istedikleri belgeleri tamamlamıştım ve bunlara doğru dürüst bakmadılar.tekrar müracaat etsem sonuç alabilirmiyim.Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

  7. 2 kez red aldım sebebi aile baglarini güçlendirin diyorlar ben fazla fazla yapmama rağmen red aldım ne yapmaliyim

  8. samet bey size ulaşmak isterim amerikada bir şirket kurmak istiyorum size nasıl ulaşabilirim birde burda türkiyede bir şirket kurmak ve bu 2 şirketi evlendirmek yani ortak konumuna getirmek isterim sizin bilgilerinze ihtiyacım var size tel numaramı veriyorum bana ulaşabilirseniz çok memenun olurum saygılarımla lütfen mutlaka sizinle iletişime geçmek istiyorum esen kalın ilhan abalı 05325546122…

  9. 3 yıllık polisken 2016 nisan ayında ankarada ret aldım. turist vizesiyle gidecektim.nereye gideceksin.? ne iş yapıyorsun? nerde çalışıyorsun ? nereye gideceksin diye sorular sordular ?daha önce yurt dışına çıktın mı dedi.bende gürcistana gittim dedim. ama gürcistana kimlikle girildiği için pasaportla girmemiştim. dolayısıylı gürcistana girerken pasaportta mühür filan olmadığı için benim yalan söylediğimi mi düşündüler acaba. sonra üzgünüm vizenizi onaylamıyorum dedi.önüme uzattı. greencard a başvurdum bakalım mayısta açıklanacak. gidenler genelde öğrenci vizesiyle gidiyor.ben gidebilir miyim ? sağlam acenta bilen varsa söylesin lütfen

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir