Tinder ve Match.com’dan Esinlenen Etkinlik Uygulaması, SummitSync

5.000 kişinin katıldığı bir konferansta tanışmak istediğiniz insanlarla etkili bir şekilde nasıl tanışabilirsiniz? Aslında bunu yapmanız pek mümkün değil, en azından bugünün etkinlik teknolojisini hesaba katmazsak.

Son on yılda, büyüyen bir dizi teknoloji şirketi kişisel ya da profesyonel olarak benzer görüşte olan insanların birbirleriyle iletişime geçmelerini sağlayacak bazı uygulamalar geliştiriyor.

Günümüzdeki birçok uygulama katılımcı listesinin tamamına sahip olabiliyor ve eğer kime mesaj göndermek istediğinizi biliyorsanız bu çok iyi. Daha gelişmiş uygulamalar ise kullanıcıların profillerini özel etiketlerle etiketlemesine izin veriyor, örneğin; kişisel özelliklerle ilgili olarak “köpek sahibi” işle ilgili yeteneklerle ilgili olarak “kullanıcı deneyim tasarımcısı” gibi etiketlerle insanların yaygın ilgi alanları üzerinden birbirleriyle bağlantı kurmalarına yardımcı oluyor.

Yine de, birçok insan için yoğun bir konferansta bulunurken uzun katılımcı listeleri telefonda kullanmak için çok ağır. Aslına bakarsanız, hava durumu ve hashtagli etkinlik fotoğrafları gibi uygulamaların kendisi de tıka basa dolu, bu anlamda da bazı uygulama geliştiricileri uygulama içindeki bileşenlerinin sayısını azaltma eğilimi içerisindeler.

Ayrıca, etkinlik endüstrisinde etkinliğe özgü uygulamalar konusunda giderek yüksek sesle dile getirilmeye başlayan bir tartışma da söz konusu. Konferanslara düzenli katılan birçok insan için her seferinde yeni bir uygulama indirmek ve her etkinlik için bu uygulamalara giriş yapmakla ilgili olarak giderek büyüyen bir bıkkınlık duygusu hakim.

Bu nedenle etkinlik teknolojisi üreten SummitSync ve E-180 gibi şirketler, gelecek nesil uygulamalarını katılımcıların tanışmak istedikleri insanlarla daha etkin bir şekilde tanışmasına yardımcı olacak şekilde üretiyorlar.

Bunu gerçekleştirmek için, metodlarının bir parçası olarak Tinder ya da match.com gibi çöpçatanlık uygulamalarından adapte ettikleri sağ ya da sola sürükleme ya da pas geçme ve seçme gibi fonksiyonları kullanıyorlar.

Evrensel Etkinlik Uygulaması

SummitSync kurucuları bireysel etkinlik uygulamalarını tamamen ortadan kaldırmak istiyorlar. 2016 yılının Ocak ayında lansmanını gerçekleştirdikleri uygulamaları; profesyonel networkler için son derece özelleştirilebilir bir platform olarak, tüm konferans ve etkinlikleri destekleyecek şekilde tek ve evrensel olarak tasarlandı.

Bu çok iddialı bir uygulama.

summitsyc

Sadece bir uygulamaya sahip olmak kullanıcıların profillerini kişiselleştirmesini ve daha fazla detay eklemesini kolaylaştırıyor, bu da daha incelikli ölçütlere göre daha iyi bir eşleştirme belirlenmesine olanak sağlıyor. Ancak, bu ölçeklendirmeyi uzun vadeli yapabilmek için kullanıcı kabulü açısından yeterli bir çoğunluk olması gerekir.

SummitSync 50 şirketle kendileriyle katılımcı listesinin tamamını paylaşmaları üzerine anlaşmış bulunuyor.

SummitSync Kurucu üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Al Torres Skift’e yapmış olduğu bir açıklamada; “yalnızca A.B.D’ de yılda 280.000 konferans düzenlendiğini ve şu anda piyasada başka bu tür bir evrensel uygulamanın da bulunmadığını” söyledi. Yani uygulamanın büyüme potansiyeli oldukça büyük.

Ayrıca “ uygulamanın Almanya, Köln’de gerçekleşecek olan DMexco Dijital Pazarlama Etkinliğinde görücüye çıkacağı Eylül ayının bitimi itibariyle 100.000 kullanıcısının olmasını beklediklerini” belirtti.

Kullanıcılar, SummitSync uygulamasını kullanmaya başlamak için linkedln hesaplarıyla uygulamaya giriş yapabiliyorlar ve sonrasında katıldıkları etkinliği seçiyorlar. Uygulamanın algoritması kullanıcıların en iyi şekilde eşleştiklerini düşündüğü diğer katılımcıların profillerini ekrana getiriyor. Kullanıcılar eğer kişiyle sohbet etmek istemiyorlarsa ekranı sola doğru kaydırıyor, eğer canlı bir toplantıyla ilgileniyorlarsa da ekranı sağa doğru kaydırıyorlar.

Eğer diğer katılımcı da orijinal kullanıcının profilini sağa kaydırırsa eşleşme tamamlanmış oluyor ve her iki kişi de bir alarmla randevu zamanlamaları için uyarılıyor.

Al Torres;” tek seferlik kullanım için tasarlanmış etkinlik uygulamaları tipik bir şekilde gerçekten kötü bir deneyim, çünkü çok fazla insan profilini doldurmuyor ve bu tür uygulamalar yalnızca birkaç günlük kullanım için. Bizler etkinliklere katılan insanlar için kişisel bir müşteri ilişki yönetimi oluşturduk, böylece gerçekten zengin deneyimler oluşturabilir ve etkinliklerden daha fazla değer kazanabilirler” dedi.

Torres; şirketin hedefinin kullanıcıların tanışmak istediği ilk 25 kişinin uygulamaya dahil olmasını sağlamak olduğunu belirtti. “ Bu çok büyük bir hedef; fakat ulaşmak için çabalıyoruz, bundan dolayı da ağ oluşturmaya odaklanıyoruz, etkinliğe değil” dedi.

SummitSync ayrıca etkinlik gündemine buluşma mekanı ve konuşmacı biyografisini de ekliyor. Özel etkinlikler uygulama içerisinde işaretlenebiliyor ve organizatörler sponsor paketlerinin satışını gerçekleştirebiliyorlar.

Bilgi Paylaşımının Tinder’ı

Montreal merkezli E-180, insanları konferanslarda “ beyin randevuları” ile bir araya getiren, katılımcıların kendi profesyonel eğitimlerini geliştirmelerini sağlayan bir etkinlik teknolojisi şirketi.

E-180 etkinlik uygulaması, insanlarla belirli bir konuda bilgi paylaşımı yapmak isteyen katılımcıları ve belirli konularda bilgi almak isteyen katılımcıları eşleştiren bir uygulama.

Uygulama, bağlantıları kolaylaştırması açısından kullanıcıların belirli anahtar kelimeler kullanarak oldukça etraflı bilgi vermesini gerektiriyor. Eşleşme bir kez gerçekleştiğinde uygulama her iki kişiye de toplantı ayarlamak üzere otomatik bir mesaj gönderiyor.

Uygulamamnın geçmişteki müşterileri Marriot ve BMW olmuştu. Bir diğer ortak ise bütün sektörlerde yaratıcılık ve ticareti bir araya getirme amacı olan; teknoloji, medya ve pazarlama konferansı C2 Montreal. C2’nin kurucu ortaklarından biri ise Cirque du Soleil.

E-180 kurucu ortağı ve CEO’su Christine Renaud; “etkinlikler, kapasite ve potansiyellerini geliştirmek isteyen insanların ana irtibat noktasını oluşturuyor. İnsanlara teknoloji şirketi ya da teknoloji satışı için dizayn edilmiş bir şirket olmadığımızı söylüyorum. Biz öğrenen bir şirketiz, bunun anlamı eğitimi bireyselleştirmek demek” dedi.

SummitSync ile benzer şekilde E-180’in birincil hedefi de ortak bir bilgi toplumu oluşturmak. Profesyonellerin toplam sayısı katılımcıların her birine konuşmacılardan çok daha fazlasını sağlayabilir;fakat bu çoğunluk ziyan ediliyor çünkü gerçek anlamda katılımcıların yeteneklerini ortaya koyabilecekleri ve bunlara bakan insanların randevulaşarak bu yeteneklerden öğrenebilecekleri bir platform yok.

2016 baharında gerçekleşen C2 Montreal’de katılımcıların %65’inden fazlası ki buna E-180 profilleri de dahil bilgi paylaşımına gönüllü oldu. Fuar bitiminde katılımcıların %40’ından fazlası 2.300’den fazla “beyin randevusu” rezervasyonu gerçekleştirdi.

E-180’in önündeki engel ise zaten kullanıcı tabanlı etkinlik katılımcı listeli uygulamaların “beyin toplantısı” deneyimine entegre edilerek müşteri uygulaması olarak var olması .Ancak Renaud ve ekibi “beyin randevusu” bileşeninin herhangi bir etkinlik uygulamanın içine gömülebileceğini açıkladı.

Renaud; “insanların anlamlı bir sohbet yaratmak için zaten bir uygulamaya sahip olmasını bir engel olarak görmesini istemiyoruz, örneğin; zaten müşterisi olduğu uygulamayı seven birisi “Beyin Randevusu” konseptini de sevebilir, çünkü insanlar artık biliyor ki 3 gün karanlık bir odada oturarak daha fazlasını öğrenemeyecekler, bu anlamda da onlar için bir çözümümüz var” dedi.

Bu çözümün başarısının görülmesi Dreamforce Konferansı sonrası belli olacak, çünkü söz konusu onların etkinlik uygulamaları olduğunda kullanıcı davranışları konferans katılımcıları için kararsız ve tahmin edilemez olabiliyor. E-180, adaptasyona yardımci olmak için bütün katılımcılara web seminerleri ve diğer bağlantıları içeren ve beyin randevularının faydalarını açıklayan bir e-posta gönderdi.

Renaud; katılımcıların gerçek anlamda buluşmalarını sağlamak amacıyla konferans planlayıcılarını gündem zamanlamasında boş zaman yaratmaya ikna etmenin çok zor olduğunu söyledi.

“Bazı statik içeriklerin programdan çıkarılmasına yardım ediyoruz ki bu oldukça korkutucu,çünkü insanlar içerikleri kaldırdığınızda değeri de düşürdüğünüz hissine kapılıyorlar, onun yerine oda ve alan yaratıyoruz ki anlamlı bir sohbet için fırsatınız olsun” dedi.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!