Teknoloji Sayesinde İş Gezilerinin Kalitesi Artarken Seyahat Etmek Kolaylaşıyor

Seyahat etmeyi herhalde hepimiz severiz! Hele bir de işimiz gezmekse! Peki ya iş seyahatlerinin zorluğu ya da zorlukları yok mu? İşte, Carlson Wagonlit Travel tarafından yapılan bir anket bu konuda bizi aydınlatıyor!

İş seyahatleri, sunduğu eğlencenin yanı sıra konforsuz bir seyahat, aile ve ofis ortamından uzakta kalmak gibi zorlukları da içeriyor. Ancak bu zorluklara rağmen iş seyahatleri iş adamları tarafından ‘orada bulunmak’ oldukça önemli olduğu için sıkça tercih ediliyor.

Yapılan araştırma ise iş seyahatlerinin kalitesinin teknoloji sayesinde arttığını ortaya koyuyor.

CWT Connected Traveler çalışması, Amerika, EMEA ve APAC’da dahil olmak üzere 16 ülkeden 25-65 yaş arası 1.900 katılımcı ile gerçekleştirildi. Çalışmanın geçerliliği için, katılımcılar son 12 ayda dörtten fazla iş gezisi yapan kişiler arasından seçildi. 

Anket katılımcılarının %88′ ine göre, teknoloji sayesinde iş seyahati yapmak kolay hale geldi. İş seyahati yapan kişiler genel olarak dört farklı teknoloji türü (mobil, telefon, tablet ve dizüstü bilgisayar) kullanırken, %80 oranında katılımcı akıllı telefonlarının ‘o olmadan yaşayamayacakları bir seyahat aracı’ olduğunu belirtti. 

Dünya genelindeki yolcuların % 80’inden fazlası, akıllı telefonlarını işlerini idare etmek için aktif olarak kullanıyor. Belki de bu nedenle, ankete katılanların % 54’ü seyahat ederken teknolojik cihazları çok fazla kullandıklarını söylüyor.

Gezi planlarken yolcuların yarısından fazlası (% 55) daha önceki seyahat deneyimlerini göz önünde bulunduruyor. İhtiyaç duydukları daha kapsamlı bilgiye ise otel (% 54) ve havayolu (% 50) web sitelerini ziyaret ederek ulaşıyor. Bunun yanı sıra, çok sayıda yolcu (% 45) havayolu ve otel uygulamalarını birincil seyahat teknolojisi olarak aktif bir şekilde kullanırken % 41 oranında yolcu da harita uygulamalarının gezileri için ne kadar önemli olduğunu vurguluyor. 

Carlson Wagonlit Travel‘ın pazarlama sorumlusu Simon Nowroz,

“İş seyahati yapan kimseler şimdi teknoloji sayesinde beş yıl önce olduğundan çok daha üretken olabilir. Bir iş gezgininin uçuş, taksi ve otel arasında çok fazla vakit geçirdiği zamanlardan bu yana olan gelişmeleri düşünün. Şimdi, uçakta ya da nerede olursa olsun oturum açıp çalışabilirler. Tablet kullanımının artışı ve çok sayıda uygulamanın ortaya çıkması ile birlikte gezginler, işlerinden uzakta kalmıyor” diyor.

İş seyahati yapan kişiler, teknolojiyi aynı zamanda, iş arkadaşları ve aileleri ile “bağlantıyı kurmak” için de kullanıyor.

Aile ve arkadaşlar ile iletişim kurmak için % 44 oranında katılımcı aramayı tercih ederken,  % 24’ü Skype ile iletişime geçiyor. % 17’si ise kısa mesajı tercih ediyor. İş arkadaşlarıyla bağlantı kurmak için çoğu katılımcı (% 44) e-posta kullanırken, % 24’ü aramayı ve % 14’ü de kısa mesajı tercih ediyor. 

Küresel katılımcılar arasında benzerlikler olsa da, CWT‘inin ortaya koyduğu araştırmaya göre, APAC gezginlerinin % 84’ü seyahat ederken sorumluluklarını yönetebildiğinde işlerini daha fazla kontrol edebildiğini hissediyor. Karşılaştırma yapılacak olursa, Amerika’dan gelen yolcuların yalnızca % 76’sı ve EMEA gezginlerinin sadece % 73’ü için bu his geçerli.

Ayrıca, CTW bulgularına göre, ankete katılanların % 93’ü iş seyahatindeki pozitif deneyimlerin olumsuzluklara göre daha ağır bastığını belirtirken % 77’lik bir kesim bunun ev hayatlarında da geçerli olduğunu söylüyor.

%86 oranında katılımcı, seyahatin bilgi ve perspektif oluşturmaya yardımcı olabileceğine inanıyor. % 80 oranında katılımcı ise seyahatin verimliliği gerçekten artırdığını düşünüyor. Yolcuların çoğunluğu (% 78) aktif olarak iş seyahati yapabilmek için fırsat ararken % 72’si iş seyahati ufuk açıcı buluyor.

Seyahat şirketleri, endişe verici şeyleri de düşünerek hizmetlerini farklılaştırmak için bazı fırsatlar sunuyor. Yolcuların % 67’si seyahatin bugün daha güvenli olduğuna inandıklarını söylerken,% 46’sı bu konudaki endişelerini dile getirdi. Sonuç olarak, % 68’i “bazen ya da her zaman” seyahat sigortası yaptırıyor.

Öbür yandan, iş seyahati yapmanın kişisel refahı korumayı zorlaştırdığı ortaya çıkan çarpıcı bir başka sonuç. % 54 oranında katılımcı, seyahatin egzersiz ve sağlık rutinlerini aksattığını belirtiyor.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!