Lüks Markalar, Sosyal Medyada Kitle Markalarına Baskın Çıkıyor

Hatırlı pazarlama ajansı HelloSociety’nin yakın zamanda yayınladığı bir rapora göre, lüks markaların kampanyaları, kitle markalarının çabalarına kıyasla sosyal medyada daha iyi bir performans sergiliyor.

Lüks markaların performans oranları, Instagram’da kitle markalarının performansından %30’lara varan seviyelerde daha iyi olarak ortaya çıkabiliyor. Lüks markaların kampanyaları, kitle markalarına kıyasla Pinterest’te her bir pin için %17 daha fazla etkileşim, pin başına %32 daha fazla repin ve pin başına %59 daha fazla beğeni toplayarak baskınlığını sürdürüyor.

Markalar artık bu momentumu, daha fazla etkileşimde bulunmak adına ileri atılmaya yönelik bir sinyal olarak değerlendiriyor ve satışları arttırmak amacıyla basit iletiler oluşturmanın ötesine geçiyor. Bu durumun harika bir örneği, İtalyan moda markası Fendi’nin, 2017 sonbaharının öncesine yönelik kampanyası sırasında, takipçileriyle olan etkileşimini, Instagram hikayeleri aracılığıyla oyunlaştırması oldu.

Ayrı ayrı iletiler yerine hikayeleri kullanma yönündeki karar, akıllıca bir karar oldu; zira hikayeler, Instagram mobil uygulamasının üst kısmında yer alıyor ve kullanıcılar bu hikayeleri günde birkaç kez kontrol ediyor. Ayrıca Hikayeler otomatik olarak atlama gerçekleştirdiği için, kullanıcılara görünme frekansını arttırabiliyor.

Bu noktada akıllara bir soru geliyor: Bu markalar kendi hedef müşteri kitlelerine mi, yoksa görece daha genç olan ve gösterişli görsellerle harekete geçmelerini sağlayacak kadar varlıklı olmayan bir kitleye mi ulaşıyor?

Özellikle Çin’de yaygın olarak kullanılan WeChat uygulamasının, geleneksel anlamda bir sosyal medya platformu olarak değerlendirilmiyor oluşuna rağmen, lüks markalar artık bu mesajlaşma platformu üzerinden satışlar gerçekleştiriyor. Longchamp ve Burberry, bu platform üzerinden çantalar ve giysiler satan moda markalarından sadece ikisi olarka karşımıza çıkarken, pek çok diğer marka, talebe yönelik testlerini sürdürüyor.

Konaklama sektörü de bu pazarı kontrol etmeyi sürdürüyor. Creative Capital China ajansının kurucusu Louis Houdart, Peninsula Beijing’in; Çin’in meşhur ay pastalarından spa seanslarına ve yemek kuponlarına, pek çok ürüne ve hizmete yer veren bir WeChat mağazasını faaliyete geçirdiğinin bilgisini paylaştı. Peninsula, başarılı bir biçimde, müşterileri, meşhur ay pastaları için sadece otelin küçük ölçekli programı üzerinden ön sipariş vermeye davet etti.

Sosyal medyanın olgunlaşmasıyla birlikte lüks markalar, markalama çalışmalarıyla daha az ilgilenirken, markayı yeni müşterilere tanıtma ve son varanda satışlar gerçekleştirme konusunda daha stratejik olarak hareket etme yoluna gidiyor.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!