2016 Seyahat Trendlerinin ABC’si

2016’da seyahat hedefleri arasında neler var öğrenmek için internet sitelerinde dolaştım! Yeni yılda seyahat planlarınız için ilham almak isterseniz 2016 seyahatlerinin Abc’sini inceleyin.

Eğer en popüler seyahat destinasyonlarını ziyaret etmek için istekli değilseniz ya da kendi seyahat planınızı oluşturmak için bir fikir listesi yapmak isterseniz bunlar size planlamalarınızda yardımcı olabilir. İşte size seyahat bütçeniz ne olursa olsun yeni yılda seyahatlerinizle ilgili alacağınız kararlarla birleştirebileceğiniz bazı fikirler.

A-Uygulamalar, Otantiklik & Yalnızlık

Uygulamalar

Yolculuk öncesinde, sırasında ve hatta sonrasında erişim sağlayabileceğiniz ve birçok kolaylık sunan mobil seyahat uygulamaları gittikçe popülerlik kazanıyor. Günümüzde, bir çok farklı seyahat uygulaması gezginlere ucuz uçak biletlerinden bagajlarını bulmalarına, çeviriden yerel etkinlikler hakkında bilgi edinmelerine kadar yolculuklarının tamamında birçok açıdan yardımcı oluyor. Burada çok fazla liste var; fakat buraya ya da Facebook sayfamıza kendi favori seyahat uygulamanızla ilgili yorum bırakmaktan lütfen çekinmeyin!

Otantiklik

Artık gezginler paket seyahatlerden ya da popüler seyahatlerden uzaklaşmak istiyorlar, daha otantik ve kişiselleştirilmiş bir deneyim arayışı içindeler. Eğer bu sizseniz, muhtemelen hızlı bir şekilde Google’da popüler seyahat destinasyonlarını aradınız ve çıkan ilk sonuçlardan uzak durdunuz! Otantik deneyimler için bir başka yol da; seçmiş olduğunuz destinasyon için yerel gönüllü olmak (C bölümünde bulunan topluluk başlığına bakınız) veya eko turların ya da sosyal sorumluluk ile ilgili turların bir parçası olmak ve bir bölge ile ilgili öğrenmeye odaklanmaktır.

Yalnız seyahat Etmek

Yalnız yapılan seyahat oranlarının yükselmeye devam ettiğini görüyoruz. Trip Advisor’a göre 2016’nın ilk zamanlarında yalnız seyahat edenlerin oranı yaklaşık olarak %17 olacak. Yalnız seyahat ettiğinizde kimsenin programına bağlı kalmak zorunda kalmazsınız, böylece spontane gelişen o “seyahat dakikalarının” tadını çıkarmak çok daha kolaydır. Günümüzün hareketli toplumlarında dinlenmek ve rahatlamak için (R&R) yalnız seyahat etmeyi (solo travel) tercih edebilirsiniz. Eğer kendinize zaman ayırmaya ihtiyacınız varsa, bu seyahat şekli kendinize zaman ayırmanızı sağlayacak en iyi seçenek.

B- Bütçe, İş seyahati + Dinlenme (Bleisure) ve Botswana

Bütçeli seyahat

Bu terim kendisini oldukça açıklayan bir terim. Bugünlerde para oldukça kısıtlı; fakat bu durum 2016 yılında, öncesine göre daha az seyahat gerçekleştireceğiniz anlamına gelmiyor! Bütçesi kısıtlı birçok gezgin, bütçe dostu seyahat destinasyonlarında konaklama yapıyor.Ortak kullanım hizmetleri sunan Uber ya da paylaşımlı konaklama imkânı sunan Airnb gibi gibi hizmetler sayesinde bugün artık bütçeli seyahat her zamankinden daha yaygın ve rahat. Bütçeli seyahatler için olan destinasyonları tercih etmek, döviz kurları ve karşılanabilirlik açısından 2016’da seyahat hayallerinizi gerçekleştirebilmeniz için bir başka en iyi seçenek!

İş Seyahati + Dinlenme (Bleisure)

İş seyahati+ Dinlenme= Bleisure evet bu artık bir terim! (Türkçe’de karşılığı olmayan bir terim.) Eğer bir konferans için Vegas’a seyahat ediyorsanız, neden bir hafta sonunuzu Hoover Barajını ya da Red Rocks Kanyonu’nu ziyaret etmek için ayırmayasınız ki? Daha iyisi, siz toplantılarınızla meşgulken havuzun tadını çıkaracak bir arkadaşınızı ya da ailenizi de getirebilirsiniz, işiniz bittikten sonra ise diğer cazibe merkezlerinin tadını çıkarabilirsiniz. Daha büyük çaplı iş gezileri, bleisure seyahatler gerçekleştirmek için idealdir, özellikle Montreal, Newyork, Toronto ya da Vancouver’daysanız. Yalnızca çalışmak zorundasınız diye bütün o turistik yerleri görmemek ayıp olur!

Botswana

Artık Botswana, birçok seyahat rehberinde yer alıyor. Botswana’nın neden Lonely Planet seyahat sitesinin düzenlediği ankette dünyanın en iyi seyahat destinasyonu (#BestInTravel) seçildiğini keşfedin! “Demokratik, ilerici, kültürlü; ama her şeyden önce canlandırıcı bir şekilde vahşi.” bu kısa betimleme tek başına benim seyahat edilmesi gereken ülkeler listemi değiştirmeye yetti. Neden siz de ünlü gezi yazarı Mike Grenby gibi listenize tipik safari destinasyonlarından farklı olan Botsvana’yı eklemiyorsunuz?

C- Küba, Kanada ve Nedenler

Küba

Yaklaşık 1 yıl önce Birleşik Devletler, Amerikan vatandaşlarının Küba’ya seyahat etmelerini engelleyen kısıtlamaları gevşetti. Küba uzun zamandır en iyi destinasyonlardan biri ve 2016 yılında da olmaya devam ediyor. Ayrıca Kanada vatandaşları için Küba’ya seyahat etmek Amerikan vatandaşlarınından çok daha kolay! Kuzey Amerikalı komşularınızın “Antiler’in İncisini” keşfetmelerini beklemek yerine başkaları yapmadan önce otantik Küba’yı keşfetmek isteyebilirsiniz!

Kanada

Kanada dolarıyla, birçok Kanada vatandaşı Kanada’da kalmayı tercih ediyor. Her şeye rağmen dünyanın 2. en büyük ülkesi olduğu düşünüldüğünde, arka bahçede her zaman keşfedilecek ve minnet duyulacak yeni bir şey vardır! Kanada içerisinde seyahat etseniz bile seyahat sigortasının zorunlu olduğunu unutmayın! Ayrıca; yerel sağlık hizmetleri hiçbir şeyi karşılamıyor ve ön ödeme de her zaman kabul edilmiyor! İyi haber şu ki; Kanada içi sağlık sigortası diğer sağlık planlarına göre daha ucuz, bu anlamda paranızdan tasarruf edebileceksiniz.

Bir Neden için Seyahat Etmek (Toplum Odaklı Seyahat)

Gönüllülük ile seyahatleri birleştirmek ya da gönüllü turizmi (Voluntourism) birçok gezginin listesinde büyük yer kaplıyor. Sadece bir kültürü öğrenmek amacıyla değil; ama aynı zamanda (seyahatlerinizi daha otantik hale getirmek için ) ya da yine gönlünüze hitap eden bir başka nedenle de böyle bir seyahati tercih edebilirsiniz. Toplum odaklı seyahat, ufkunuzu genişletmek ve cömert olabilmek için iyi bir seçenektir. Örneğin; Kanadalı bir örgütte çalışabilir, Botsvana’da elinizden geleni yaparak bir ülkenin ilerlemesini sağlayabilirsiniz. (sürpriz yine Botsvana!)

2016 için başka herhangi bir seyahat öneriniz ya da seyahat fikirleri listeniz var mı? O halde Paylaşın! Çok mutlu ve seyahat dolu yeni bir yıl dileğiyle…

Kapak Görseli:

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!