2013 Yılının En İyi Gurme Blogları

Evet 2013 yılının sonlarına gelirken her yıl olduğu gibi bu yılda birçok site yılın en’lerini oluşturmaya başladı, biz de son 3 yıldır hazırlamış olduğumuz listelere bu yıl bir yenisini ekliyoruz, işte “2013 Yılının En İyi 10 Gurme Blogu”

gurmebloglari

 

1- OBURCAN

İşte Oburcan, işte blogu, ne diyelim ki?

2 – PORTAKAL AĞACI

Portakal Ağacı 2003 yılında annesinin mutfağında, yabancı sitelerden ve türk yemek dergilerinden tarifler deneyip, bunların fotoğraflarını çekmeyi seven meraklı biri tarafından kuruldu. Geçen sürede site, sahibinin de beklemediği büyüklükte kitlelere, 900’ü aşkın tarife, 63.000’den fazla yoruma ulaştı.

3 – TUZ VE KARABİBER

Özgür tuz, Yıldız karabiber, Özgür bankacı, Yıldız pazarlamacı, Özgür gerçekçi, Yıldız hayalci, Ortak noktaları? Yeme, içme ve gezme.

4 – LÖPLÖPÇÜLER

Özenç ve Semih Diken sanki bizlere ‘Çok yiyen mi bilir, çok gezen mi?’ sorusunu soruyor. Gezmeyi ve yemeği sevenler için hem geziyor, hem görüyor hem de yiyiyor ve içiyorlar hatta bize nazire yaparcasına sitelerine ekliyorlar.

5 – GİTTİM YEDİM

Biz bir grup yemek meraklısı, yemedikleri abur cubur, içmedikleri içecek kalmadı. İzmir’de, İstanbul’da, Ankara’da, Mugla’da, Antalya’da ve bilumum yerlerde yediler içtiler bizlerle paylaştılar.

6 – CAFE FERNANDO

Blogun kurucusu Cenk Sönmezsoy profesyonel bir blogger. Yani hayatını bloguyla kazanıyor. Hobi veya keyif amacıyla yapılan yemek bloglarından birazcık farklı bu anlamda. Zaten siteye girince bunu hissediyorsunuz.

7 – GEZENYER

Yeni yerleri keşfe çıktı, yediği içtiği kendine kalmasın dedi ve gezip gördüklerini bizlerle de paylaştı. Teşekkürler Pınar…

8 – AĞZIMIN TADI

Son birkaç yıldır ziyaret ettiği köfteci, kebapçı, kuru fasulyeci ve pidecilerdeki deneyimlerimi, ağzının tadını bilenler için paylaşmaya çalışan Hakkı Arıkan’a teşekkür ediyor ve listeye 8. sıradan alıyoruz.

9 –  HALK GURMESİ

Hesaplı bir şekilde karın doyurmanın lezzetsiz, özensiz veya hijyenik şartları tartışılır şeyler yemek olmadığını bilen herkes bir halkgurmesidir.  Halkgurmesi.com mekanları tanıtan, herhangi bir ticari kaygı gütmeyen bir yemek blogu

10 – LEZZET DEDEKTİFLERİ

Yemek yemek onlar için bir ibadet gibi, tüm hayatları yeni lezzetler keşfetmek ve seyahat etmek üzerine kurulu.

Aslında bu listeye dahil edemediğimiz fakat okumaktan çok zevk aldığımız “Yılın Takip Edilesi 3 Ası “nı da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

1 – Gurmebus

2 – Sonradan Gurmeler

3 – Lezzet Kaşifleri

Çok Gezen Çok Tozan, Az Biraz Deli, Biraz da Yazan Çizen, Ucundan Web Tasarımcısı, Çılgın bi Proje Canavarı, Aa Unutmadan Az Buçuk da Fotoğrafçı.

1 Comment

  • Bir kısmının kapanmış olmasını görmek üzücü olsa da harika bir liste olmuş elinize sağlık. Umarım bir gün bende bu tarz listelere girebilirim =)

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!