Paylaş, , Google Plus, Pinterest,

Yazdır

Yayınlanan:

Amerika Vizesinin Reddedilmesi ve Yeniden Başvuru

Aslında Amerika vizesinin reddedilmesi için tam olarak bir sebep yok, birçok şey buna sebep olabilir. Reddedildikten sonra konsolosluktan reddin sebebiyle ilgili bir form adaylara verilir. (221g ya da 214b)

Amerika Göçmen Ofisi tarafından düzenlenen yasaya göre, eğer aday vizenin gerektirdiği şeyleri karşılamazsa başvuru reddedilir. Bu ya adayın başvurduğu kategoriye uygun olmaması ya da başka sebeplerden dolayıdır.

Reddedildikten sonraki durumlar nedir?

Bazı reddedilme durumları ek bilgi verilerek başa çıkılabilir. Ek bilgi verildikten sonra adayların vize için uygun olduğu ortaya çıkmalıdır. Eğer vize mülakatı yapan görevlinin fikrini değiştirecek bir bilginiz varsa bunu kullanmalısınız.

221g kanununa göre reddedilen vizeler bazı belge ve bilgi eksiği yüzünden olabilir. 214b kanununa göre reddedilen vizeler de adaylar Amerika’da kaldıktan sonra ülkelerine geri dönecek bağları olduğunu kanıtlayamadıklarından kaynaklanır.

Aşağıdakiler vize mülakat görevlisinin, adayın ülkeye geri dönecek bağlarının olup olmadığı konusunda karar vermesini sağlayan durumlardır.

  • Aday daha önce ABD’de bulundu mu ve ne kadar süre ile? 6 aydan fazla ise bir onayı var mıydı? Eğer öyleyse bunu kanıtlamalı.
  • Eğer daha önce ABD’ye gittiyse aday Türkiye’ye geri döndü mü?
  • Adayın kendi ülkesinde çocukları veya torunları var mı?
  • Adayların bir işi var mı ve kazancı nedir?

Yaşça büyük adaylar ilk kez kabul edildikten sonra tekrar başvurularında reddedilirlerse bunu anlamıyorlar. Bu kişiler genelde bir yıl ya da daha fazla süredir Amerika’da kalmış, kısa bir süreliğine kendi ülkelerine dönmüş olanlardır. Durum bu olunca, ikinci kez olan başvurularda bağları kendi ülkelerinde bağları olduğunu kanıtlamada zorlanıyorlar.

Başvuru reddedilince ne yapmalıyız?

Reddedilme sebeplerinin açıklandığı bir mektup alınır ve sonraki adıma geçilir.

Ne zaman ve kaç kez başvurulur?

İstediğiniz zaman ve istediğiniz kadar başvurabilirsiniz.

Güçlü bağlar hakkında

İnsanların, ziyaretlerinden sonra eve dönmelerini gerektiren bazı sebepler vardır. Bunlar ülkeden ülkeye, şehirden şehre ve bireyden bireye değişir. Bu sebepler eşyalar, ev, araba, iş, aile ya da sosyal çevre olabilir.

Bu bağlantılar mülakat görevlilerini memnun eder çünkü adaylar geçici ziyaretlerinden sonra evlerine geri döneceklerdir. Örneğin bunu kanıtlamak için, işvereninizden çalışma pozisyonunuz, çalışma süreniz, maaşınız ve en güncel üç hesap özetinizi içeren bir mektup alabilirsiniz.

Bazen genç insanlar bu bağları kuramayabilir, bu durumda ise not ortalaması ve okul önemli rol oynar.

Eğer 214b kanununun altında sürekli bir red aldıysanız

Öyle bir durum söz konusu değildir. Eğer ilave ve gereken bilgileri belirtirseniz, vize başvurunuz kabul edilebilir.

Reddedildikten sonra yeniden başvurma süreci

Reddedilen bir başvuru her zaman yenilenebilir. Eksik olan belge veya bilgiyi tamamladıktan sonra başvuru yeniden gönderilebilir.

Tüm belgelerimi tamamladım ama yine de reddedildim. Ne yapmam gerek?

Yalnızca eksik belge ya da bilgi yüzünden reddedilmiş olmayabilirsiniz. Vize için gerekli şartları taşımıyor olabilirsiniz ya da göçmen olarak gideceğiniz konusunda konsolosluk ikna olmamış olabilir.

Mülakatlar neden bu kadar kısa? Yalnızca birkaç sorudan sonra reddedildim ve mülakat görevlisi belgelerime bakmadı bile.

Mülakat görevlileri işlerinde uzman kişilerdir. Hızlı ve kısa bir kontrol ile nelerin uygun olup olmadığını anlarlar. Ayrıca vize türüne göre en önemli soruları sorup bitirirler.

Amerika’yı ziyaretimden sonra kendi ülkeme geri döneceğimi söyledim. Neden görevli bana inanmadı?

Görevliler karar vermek için adayın durumunu hızla gözden geçirirler. Aday Türkiye’ye geri döneceğini söylese bile yalnızca sözleri onları ikna etmeyebilir. Belki de aday gerekli özellikleri taşımıyordur.

Eğer başvurum geri çevrilirse, yüksek makamlı bir görevlinin konsoloslukla konuşması yardımcı olur mu?

Asla. Konsolosluk görevlileri ABD kanununa bağlıdırlar. Dışardan gelen etkiler onlar için söz konusu değildir ve yalnızca adayın göstermiş olduğu güçlü kanıtlar onları ikna eder.

Amerika’da şirket kurmak için “Amerika’da şirket nasıl kurulur ?” yazımızı okuyabilirsiniz.

Bu yazı delawaresirket.com  işbirliğiyle hazırlanmıştır. Delawaresirket.com olarak Amerika’da bulunan ofisimizde yeni gelişmeleri yakından takip ederek size veya şirketinize Amerika’da vize, oturum ve şirket yönetimi hizmeti sunmaktayiz.
Detaylı bilgi ve danışmanlık almak için bize
US Tel: +1 302 442 08 12 (Whatsapp)
numaralarından ulaşabilir ya da info@enterprises.social adresine mail atabilirsiniz.
             

Paylaş, , Google Plus, Pinterest,

1 Yorum

Bir yanıt bırak
  1. MERHABALAR Amerikan vizesini almak için 3 defa baş vuruda bulundum 3 dede ret kararı aldım Türkiye de güçlü ekonomik bağlarım yokmuş tekrar baş vuruda bulunacağım acaba bana ne önerirsiniz

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir