2017 Doğu Avrupa’nın Yılı Olacak

Batı Avrupa’da yaşanan terör olaylarından sonra turizm sektörü Doğu Avrupa’ya kaymaya başladı. Bu bölge ayrıca İngilizler için de pound açısından çok cazip.

Seyahat uzmanlarının raporuna göre Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan gibi cazip destinasyonlar ortalama yerlerden yüzde 3, daha ucuz ve bu yıl bu bölgeler İspanya kıyılarından bile daha popüler. Uzmanlar, bu popülerliğin daha da artacağını öngörüyor.

Hırvatistan birinci seçenek

Spring Travel Trends gösteriyor ki orta ve doğu avrupa popülerliğini artırmaya devam ediyor. Araştırmaya katılan kişilerin %13ü Hırvatistan’ı tercih edeceklerini belirtiyor, ve bu tercihlerin genelinde de doğu avrupa seçeneği geçen yıla göre ikiye katlanmış durumda.

Travelzoo‘nun bir diğer tahmini ise Birleşik Krallık turistlerinin 2017 yılında yapacakları tatilleri için sterlinin değer kaybetmesinden dolayı %10 daha fazla ücret ödeyecek olmaları.

Hırvatistan’ı takip eden ülkeler ise Sırbistan, Polonya ve Bulgaristan

Araştırmalara göre özellikle Birleşik Krallıkta yaşayıp daha önce bu ülkeleri gezmeyi dahi düşünmemiş olanların %45’i 2017 gezi planları için buraları seçti.

Gezi için daha doğuyu düşünen İngiliz turistler hayal kırıklığına uğramayacaklar. Hırvatistan ve Montenegro kıyıları, İtalya’ya çok yakın olan; aynı sıcak havayı ve güzel sahilleri,gölleri,dağları barındıran bölgeler. Avantajı ise İspanya ve İtalya’dan %30 daha ucuz olmaları.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!