2016 Yılının Cazibe Merkezi Turları

2016’nın yaz aylarının ortalarına geldik, kendimizi nerelere gidebileceğimizi düşünürken bulduk hepimiz ve bazıları gerçekten de listemizin başında bulunmalı. Dünya çapında etkinlikler seyahatinize bazı kısıtlamalar getirecek gibi ve 2016 sıcak bölgeleri listenize etki edecek türden.

İşte önümüzdeki 12 ay için tahminlerimiz.

Trans-Sibirya Demiryolu

trains_Transib

Eğer bir süreliğine Moskova’dan Vladivostok’a destansı Trans-Sibirya demir yolu güzergâhını izlemeyi düşünüyorsanız, belki 2016 bunu gerçeğe dönüştüreceğiniz yıl olabilir. Sonuçta yüzyıl önce demiryolunun son parçaları toprağa bırakıldı ve 5,772 millik yol halka açıldı.

Bu inanılmaz inşanın 25 yılda kurulabilmiş olması da göz ardı edilmemeli. Yekaterinburg, Irkutsk ve Amur ırmağını pencerenin dışında izleyerek, macerayı 8 günde tamamlayabilirsiniz.

Brezilya

rio-de-janeiro

Bu yıl Rio de Janeiro Olimpiyat ve Paralimpik oyunlarına ev sahipliği yapacak. Bu dünya çapında spor fanlarının şehre akın edeceği anlamına geliyor. Sadece kıyı metropolü değil tüm ülke incelemeye değecek gibi duruyor.

Sadece birkaç spor etkinliğini izlemek için uzun bir yol, bu nedenle şüphesiz birçok kişi çeşitli etkinlikler için tatilini uzatacaktır. Copacabana ve Ipanema sahillerinden, Iguazu şelalesi ve Rio da Prata ya, Brezilya keşfedilmek için bekliyor.

İngiltere

Stratford

İngiltere’nin tartışmalı en ünlü oğlu William Shakespeare 400 yıl önce öldü. Turistik bir etki için çok fazla yıl geçmiş olsa da, insanlar ölüm yıldönümünü kutlamak için Londra ve Stratford-upon-Avon bölgesine akın edecekler. Shakespeare’in birçok oyunu, gösterisi ve konuşması hayranlarına sunulacak. Hatta 1613 yılında satın aldığı bir ürün için olan bir senetten kalan son altı imzasını görmek için de fırsatınız olabilir. İmzalar Londra şehir mirası galerisinde sergilenecek.

Amerika Birleşik Devletleri

Yellowstone-Emerald-Pool

Amerika’yı ziyaret etmek için birçok neden var ama doğaseverler için aralarında başı milli parklar çekiyor. 2016 yılında 100 yaşında olacak Ulusal Park’ı görmek ve seyahatinizi buraya organize etmek için daha iyi bir zaman olamazdı.

Parka adını veren Arches doğal oyma kum taşı anıtlardan, gayzer fışkıran Yellowstone’a kadar bu parkta herkes için bir şeyler var.

Malezya

sky-bridge-langkawi

Gıda turizminin son yıllardaki büyümesi Malezya ile devam ediyor. Bu bölge geniş yemek kültürünün avantaja dönüşmesi için muhteşem konumlanmış. Nonya ve Thai’den Hint ve Tayvan mutfağına her şey bu muhteşem millette bir araya geliyor.

Ayaküstü yemeli sokak yemekleri Jalan Alor suyolu ile başlıyor. Kuala Lumpur’un zengin mutfağı da sizi bekleyenler arasında. Uzak sermaye girişimleri ile Penang adası George Town’daki en iyi yemek ödülüne layık görüldü. Ziyaretiniz sırasında Laksa, Mee goreng ve Roti canai ile ağzınızı tıka basa doldurduğunuzdan emin olun.

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!